Yanci Medeiros: Gdje je taj Mario Yamasaki kad ga trebaš?

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.02.2018 17:52h Autor:

Yanci Medeiros

Yanci Medeiros zadržao je dobro raspoloženje i nakon poraza od Donalda Cerronea te je prokomentirao ono što se dogodilo u borbi te je otkrio kako je bio sposoban nastaviti borbu, no da sudac to tako nije procijenio.

Medeiros i Donald Cerrone u potpunosti su opravdali svoje mjesto u glavnoj borbi UFC Fight Night 126 eventa. Ova dva borca potvrdila su svoju vrijednost, dali su sve od sebe, a Cerrone je na kraju slavio prekidom dvije sekunde prije kraja prve runde. U pravo vrijeme je pogodio svog havajskog protivnika te ga poslao na pod, a sudac Herb Dean procijenio je da je tu borba gotova.

“Nije večeras bila moja večer. Svaka čast Kauboju, čestitam mu, kvalitetno me je pogodio desnom. Dvije sekunde kasnije Herb Dean je prekinuo. Mislim sam da mogu nastaviti, on nije tako mislio, nemam što reći, njegov je posao da to procijeni i posao mu je da nas zaštiti. Mi u timu smo se već počeli pitati gdje je taj Mario Yamasaki kad ga trebaš”, uz smijeh je prokomentirao i dalje jako dobro raspoloženi Medeiros, usput se našalivši na račun brazilskog suca koji je u posljednje vrijeme bio aktualna tema u MMA krugovima.

O samoj borbi imao je što reći. Publika je vidjela pravo nadmudrivanje gdje niti jedan nije odustajao od ofenzive, no također se više puta vidjelo međusobno izražavanje poštovanja među borcima, što je za svaku pohvalu.

“Bila je to zanimljiva borba puna trikova. Obojica smo pokušavali svašta, a mislim da sam ga natjerao da se kreće prema nazad. Postavio sam ritam koji je meni odgovarao i napravio sam mu dosta problema. No, kao što sam rekao, pronašao je pravi trenutak i pogodio me.”

Cijeli tjedan su bili u jako dobrim odnosima. Šalili su se, vrlo srdačno pozdravljali, a Medeiros je Cerroneu donio i havajski kaubojski šešir kao poklon. Jednako tako srdačno su se pozdravili na početku borbe, što je svakako bilo lijepo za vidjeti. No, isto tako postoji pitanje koliko takvi odnosi ometaju u borbi, odnosno nije li lakše ući u istu ako prema protivniku ipak osjećaš neku netrpeljivost ili barem rivalitet.

“Kauboj je tip koji ne može da ti se ne sviđa. Jako ga respektiram, bori se sto puta godišnje, kako ne bih. No, nije me to omelo u borbi, imao sam jednaku želju pobijediti ga kao i svakog protivnika.”

Yanciu je ovime prekinut niz od tri pobjeda, no rekao je da neće očajavati, nastaviti će trenirati, krenuti u nove pobjede te tako se nadati nekom novom nastupu u glavnoj borbi eventa. Za prvi put, nije odradio loše, no pobjeda ipak ide onom iskusnijem, jer moguće da je upravo to presudilo u ovoj sjajnoj borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI