Yoel Romero: “Komisija me prekinula nakon sat vremena, a trebalo mi je još samo pet minuta!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.06.2018 09:41h Autor:

Yoel Romero

Yoel Romero i njegov menadžer pokušali su objasniti što se dogodilo i zašto Kubanac nije prošao vagu, a na kraju su krivnju odlučili prebaciti na komisiju, za koju kažu da im je uskratila sat vremena, koje su po pravilima još trebali dobiti.

Romero je na službeno vaganje stigao jučer u 17 sati i 48 minuta, odnosno 12 minuta prije isteka roka za stati na vagu. Ona mu je pokazala 85 kilograma i 450 grama, koji su zapravo bili višak te je dobio dodatna dva sata za skinuti ih. Na drugo vaganje došao je u 19 sati i 45 minuta, odnosno samo tri minute prije isteka roka, no nije uspio. Vaga je i dalje pokazivala višak, koji je ovog puta bio 90 grama te na kraju borba između Romera i Whittakera neće biti za UFC titulu srednje kategorije, što je ujedno drugi Romerov pad u borbama za titulu u nizu te tek druga borba u UFC povijesti da izazivač nije zadovoljio. No, Kubanac i njegov tim imaju objašnjenje, odnosno možda je bolje reći pokušaj izlike.

Naime, Ariel Helwani je prenio izjavu koju mu je dao Romerov menadžer, koji je rekao da je komisija savezne države Illinois kriva što nisu uspjeli. Rekao je kako je njihov predsjednik došao nakon sat vremena i odlučio im zabraniti daljnje skidanje kilograma, iako je s njima bio liječnik koji je sve držao pod kontrolom i nije imao namjeru prekidanja. Dodao je kako im je trebalo puno vremena da dođu dolje, ali da bi Romero svakako uspio da nije prekinut, odnosno da je dobio dva sata koliko je bilo propisano. Čak su dodali da im nije trebalo puno vrijeme, nego da im je nedostalo još samo pet minuta te da je na kraju to rezultiralo ovim padom i time da je Romero ostao bez prilike boriti se za titulu.

Nešto slično tome pokušao je reći i sam Romero, kada ga je Joe Rogan intervjuirao na ceremonijalnom vaganju, odnosno i on se također okrenuo na komisiju.

“Pao sam vagu, događa se. Ali, situacija je jako komplicirana. Komisija… zapravo, ne bih o tome”, rekao je Romero, na što ga je Rogan ipak naveo da nastavi: “Komisija mi je trebala dati dva sata, a dali su mi jedan. To je ono što se dogodilo i ne znam zašto mi komisija nije dala dva sata. Moj pad vage je njihova odluka.”

Gledajući na to da je Romero na drugo vaganje došao samo tri minute prije isteka roka, moramo se pitati gdje je bio tih sat vremena koje mu je komisija oduzela. Posebno ako znamo da se u sat vremena nakon završetka rezanja, težina može vratiti. Dakle, po ovome što je opisano, Romero je još sat vremena proveo u situaciji gdje ne smije skidati kilograme, ali isto tako niti išta konzumirati da bi popravio stanje svog tijela. Možda neke stvari ne razumijemo, možda smo subjektivni ili nešto treće, no oko ovog se gotovo nitko nije zapitao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI