Yoel Romero pao vagu za 400 grama, ima dodatna dva sata ili ostaje bez šanse za titulu (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.06.2018 18:09h Autor:

Yoel Romero

Yoel Romero nije uspio zadovoljiti težinu potrebnu da bi se sutra borio za UFC-ovu titulu srednje kategorije. Srećom po njega, pravila atletske komisije Illinoisa mu osiguravaju još dva sata prilike da skine ono što mu je ostalo kao višak.

Romera se čekako gotovo do samog kraja službenog vaganja, kada je Kubanac napokon došao, a vaga mu je pokazala 186 lbs, što ne bi bio problem da ovo nije borba za titulu prvaka, odnosno u njoj borbi nemaju pravo na tih 1 lbs, odnosno 400 grama tolerancije, kao u borbama koje za svoj ulog nemaju pojas prvaka.

Njegov protivnik Robert Whittaker izvagao se na samom početku i nije imao nikakvih problema te je već u procesu rehidracije, dok Romera čeka skidanje tih 400 grama viška, što bi trebao uspjeti u iduća dva sata, no svakako će mu oporavak biti teži, uostalom imati će manje vremena za njega. Ukoliko on u tome ne uspije, borba se može održati, ali on gubi pravo na osvajanje titule, odnosno Whittakeru bi ona tada ostala čak i u slučaju poraza.

Svi ostali borci i borkinje nisu imali problema sa zadovoljavanjem potrebne težine te se svi već odmaraju i pripremaju za večerašnje ceremonijalno vaganje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI