Zar i UFC postaje lakrdija? Artem Lobov predvodi Fight Night 108, čeka ga Cub Swanson

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.02.2017 11:07h Autor:

Conor McGregor & Artem Lobov

Potvrđen je UFC Fight Night 108, koji je automatski dobio svoju glavnu borbu, a izbor jednog sudionika iste je malo reći bizaran. Event će predvoditi Artem Lobov, borac s najgorim profesionalnim skorom u cijeloj promociji, a i protivnik je onaj kojeg je sam zatražio, Cub Swanson.

Najbolji prijatelj Conora McGregora čini se vrlo kvalitetno koristi tu činjenicu, pa nakon što je nekako došao do dvije pobjede, nad dva ispodprosječna borca te odmah prozvao Cuba Swansona i Doo Ho-Choia, UFC mu je ispunio želju te će se protiv Swansona boriti i to kao glavna borba jednog Fight Night.

Za one koji je znaju tko je Artem Lobov. Riječ je o borcu koji je je došao kao sudionik 22. sezona Ultimate Fightera, gdje je poražen u borbi za ulazak u show. Ipak, nakon te borbe, produkcija automatski mijenja pravila samo za tu priliku te “Russian Hammer” ipak završava u showu kao “wild card” Conora McGregora. Tamo nekako dolazi do finala, no u njemu gubi od Ryana Halla. Već iduću borbu bolji od njega je Alex White te Lobov postaje prvi UFC borac s negativnim skorom, još od 2011. godine, kad je iz Pridea doveden Mark Hunt. U tom trenutku imao je 11-12, ali nije dobio otkaz, nego su mu servirani Chris Avila i Teruto Ishihara, koje savladava odlukama te dobiva priliku predvoditi jedan event. Usudimo se reći kako je riječ o najvećoj lakrdiji u povijesti UFC-a.

Cub Swanson s druge strane, nakon pobjede u najboljoj borbi 2016. godine, protiv Doo Ho Choi, ima ispred sebe duel u kojem ne može dobiti gotovo ništa. Ipak, nema smisla odbiti “main event”, pa je tako Cub prihvatio ovaj okršaj, u kojem će svakako biti veliki favorit. Swansonov pro skor je 24-7, dok je u UFC-u na devet pobjeda i tri poraza. Pored već spomenutog Choia, najveći “skalpovi” sigurno su mu oni Dustina Poiriera, Charlesa Oliveire, Jeremya Stephensa i Tatsuye Kawajirija.

Ovaj event održava se 22. travnja u Nashvilleu, savezna država Tennesseee.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI