“Živi pijesak” odlazi u mirovinu nakon UFC-a 222

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.02.2018 12:48h Autor:

Mike Pyle

UFC-ov veteran, 42-godišnji Mike Pyle, je u jučerašnjoj epizodi popularne emisije “The MMA Hour”, najavio kraj profesionalne karijere. Pyle će sljedećeg vikenda na UFC-u 222 odmjeriti snage sa Zakom Ottowom, a to će mu ujedno biti i posljednji ulazak u slavni Octagon.

U bogatoj karijeri Pyle je ubilježio 27 pobjeda i 13 poraza, a uspio je stići i do pobjeda protiv velikana kao što su Jon Fitch, Rick Story i Josh Neer. Bivši WEC prvak je u MMA borilištu debitirao još davne 1999. i to u meču protiv 15 kila težeg Quintona Jacksona. Ugovor s UFC-om je ptopisao 2009., a u slavnom Octagonu je odradio 18 mečeva sa “scoreom” od vrlo solidnih 10-8.

Na mirovinu ga je u 42-godini natjeralo to što smatra da novac koji prima više nije dovoljno velik da bi pokrio rizik ulaska u Octagon u njegovim godina. Posebno nakon dva posljednja poraza nokautima od Mine i Garcie.

“Više mi se ovo jednostavno ne isplati. Moji honorari nisu dovoljno veliki da bih ostao u ovako opasnom sportu u mojoj dobi. To je to. I zato ću vrlo lako otići iz Octagona. Uopće mi iskreno nije bilo tako teško odlučiti da je ovo kraj. Ovo jest moj identitet, nešto što me obilježilo kao MMA boca toliko godina. Ali sada slijede neki drugi izazovi, no ništa što bi me previše pogodilo ili brinulo”, izjavio je Pyle otkrivajući da ide u mirovinu.

Upitan s kakvim okusom u ustima odlazi iz UFC-a, “Quicksend” tvrdi da će iskustvo u elitnoj organizaciji pamtiti kao pozitivno. Nikome ništa ne zamjera, no smatra da se sam nije uspio nametnuti čelnicima promocije i da odgovornost za ukupan polovičan uspjeh leži isključivo na njemu.

“Nisam se uspio popesti na te ljestve. Nisam uspio ostvariti neke stvari. Nisam uspio izboriti bolji ugovor, koji bi svakom novom pobjedom bio veći i veći. Novac je bio tu, samo ga ja nisam uzeo. Nisam se izgradio do kraja i nisam zaradio lovu. Tako da je vrijeme. Odgovornost je isključivo na meni. Ja sam taj koji nije dovoljno pobjeđivao i koji se nije nametnuo”, zaključio je iskreno ovaj legendarni borac s 19 godina dugom karijerom.

Spomenimo i podatak da je Pyle 2008. godine odmjerio snage s hrvatskim MMA pionirom Damirom Mirenićem na “HCF: Destiny” priredbi. Pyle je slavio prekidom u drugoj rundi (kimura).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI