Babić prije debija u WSB-u: Suborci u Parizu su me prihvatili kao da se znamo godinama!

Vijesti iz regije 08.02.2017 16:00h Autor:

France Fighting Roosters – Babić treći s lijeva

U svom debitantskom nastupu u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB) hrvatski teškaški prvak Alen Babić boksat će protiv afričkog prvaka Abdeljalila Abouhamade iz Maroka. U petak navečer u marokanskom gradu Fesu ogledat će se boksači Morocco Atlas Lionsa i France Fighting Roostersa, a 26-godišnji Babić nastupit će u posljednjem dvoboju programa za gostujuću ekipu.

“Suborcima sam se pridružio tek u utorak ujutro u Parizu, ali već nakon prvog zajedničkog treninga prihvatili su me kao da se znamo godinama. Odlično se osjećam među iskusnim profesionalcima Fighting Roostersa i uopće ne sumnjam da ćemo svi zajedno u petak zablistati”,  rekao je Leonardov šampion u redovima pariške ekipe.

Abdeljalil Abouhamada najboljim je teškašem Afrike postao prije dvije godine na kontinentalnom prvenstvu u Casablanci. Međutim, izvan Afrike nije bio tako uspješan i tijekom četverogodišnje seniorske karijere nije imao zapaženih rezultata na svjetskoj razini.

France Fighting Roostersi nastali su na temeljima Paris Uniteda, ekipe koja je 2011. godine osvojila premijerno izdanje WSB-a, a u kojoj su dubok trag ostavili hrvatski prvaci Filip Hrgović i Hrvoje Sep, te njihov trener Leonard Pijetraj.

Dvoboj Atlas Lionsa i Fighting Roostersa počinje u petak u 23 sata po hrvatskom vremenu, a Babićev nastup očekuje se u prvim minutama iza ponoći.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI