Čalić se za Fight Site osvrnuo na pregovore s uglednim boksačkim promotorom

Vijesti iz regije 02.02.2017 11:30h Autor:

Marko Čalić (FOTO: Hrvatski boksački savez)

Hrvatski poluteškaš Marko Čalić mogao bi uskoro potpisati ugovor s uglednim njemačkim promotorom Ulfom Steinforthom, odnosno s njegovim SES-Boxingom.

Iza Marka su dva uspješna nastupa otkako je prešao u profesionalce, a dobri rezultati su izgleda privukli dosta pozornosti. Nešto više o suradnji koja je pred njim saznali smo izravno od hrvatskog boksača.

“Do suradnje je došlo kada sam dva puta otišao sparirati kod njih. Drugi put sam tamo boravio 15 dana i uspio sam se pokazati u dobrom svjetlu. Oni su bili jako zadovoljni sa mnom, a zadnji meč koji sam boksao u Českoj se održao pod njihovom organizacijom. Tada sam pobijedio nokautom u drugoj rundi i njihov menadžer je bio jako zadovoljan mojom izvedbom nakon koje je i krenula suradnja”, objasnio nam je Čalić.

Suradnja sa Zavecom

Dosad se o Markovoj karijeri brinuo Slovenac Dejan Zavec, bivši IBF-ov prvak svijeta i nekadašnji izazivač za WBA i IBO pojaseve. Kako nam Čalić otkriva, novi iskorak u njegovoj karijeri je dobio Zavecov blagoslov  i njih dvojica će i dalje ostati u kontaktu.

“Zavec je bio njihov boksač nekih 12 godina tako da sam na njegovu preporuku otišao na te na sparinge. Poslije smo nas dvojica razgovarali i došli do zaključka da boksam za njih. To je bilo sporazumno i takvim je raspletom i on jako zadovoljan. Zavec i dalje surađuje s njima i mi ćemo i ostati u kontaktu.”

Potpis ovisi o idućem nastupu

“Što se tiče samog ugovora, on još nije potpisan, no sljedeći nastup imam 11. ožujka pod njihovim vodstvom i taj će meč prenositi televizija. Ako nakon istog sve bude u redu, a bit će, onda potpisujem ugovor sa SES-Boxingom”, objasnio nam je Marko koji još uvijek ne zna protivnika, ali očekuje da bi njegovo ime trebao saznati u narednim danima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI