Cro Cop i Orsat Zovko prekinuli suradnju!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.08.2014 14:49h Autor:

Orsat Zovko i Cro Cop

Orsat Zovko više nije menadžer Mirku Cro Cop Filipoviću! Dvojac se razišao odmah nakon meča ovog vikenda u Japanu u kojem je hrvatski borac trijumfirao protiv Satoshija Ishiija pritom osvojivši IGF pojas. Po povratku iz Zemlje izlazećeg sunca, vlasnik Fight Channela, koji je protekle tri godine ponovno vodio karijeru Cro Copu, se medijima, poslovnim partnerima i fanovima obratio priopćenjem. Ono doduše ne otkriva pravi razlog prekida, no u njemu stoji da je Mirko "predložio novi poslovni model suradnje koji Zovko nije mogao prihvatiti."

Valja naglasiti da je suradnja čelnika Fight Channela i Filipovića u protekle tri godine bila i više nego uspješna. Nakon otkaza u UFC-u, Zovko i Filipović su ponovno počeli surađivati prvi put nakon 2001. kada su se inicijalno razišli. Poznati producent i menadžer je u produkciji svog Fight Channela organizirao Cro Cop Final Fight što je bio prvi Filipovićev pravi nastup pred svojom zagrebačkom publikom, ali i povratak svom "prvom sportu" – kickboxingu. Mirko se suočio s Ray Sefom te mu je upravo ta pobjeda bila karta za potpis ugovora s K-1 promocijom i nastup u Legendu. Uslijedilo je osvajanje K-1 WGP pojasa u spektakularnoj zagrebačkoj završnici koju su također u Zagreb doveli i producirali Orsat Zovko i Fight Channel.

Niti ponovni pad K-1 promocije nije bio veći problem za Mirka jer mu je ekspresno pronađen angažman u trenutačno vodećoj svjetskoj kick boksing promociji Gloryju. Filipović je u travnju ponovno nastupio u Zagrebu, ovaj put pod Gloryjevom palicom, no opet na priredbi u koprodukciji Fight Channela. Prije nekoliko mjeseci Mirko je paralelno potpisao ugovor i s INOKI Genome promocijom gdje je ovaj vikend osvojio pojas svladavši Satoshija Ishiija. Sve u svemu, Cro Copu posljednje tri godine nije nedostajalo kvalitetnih angažmana, hrvatska publika ga je gotovo redovito imala prilike gledati u Areni, a Filipović je od odlaska iz UFC-a ukupno skupio devet pobjeda i tek dva poraza (Oleinik, Bonjasky)

Zovko je i prvi Filipovićev menadžer s kojim je suradnju započeo daleke 1998. godine. Cro Cop je u nekoliko intervjua isticao da je upravo Zovko zaslužan za njegov legendarni nadimak, pjesmu na koju izlazi i inicijalni plasman u Japan. Upravo zato prilično čudi prekid suradnje u trenutku kada Filipoviću pri kraju karijere ide tako uspješno…

Priopćenje Vam donosimo u cijelosti:

"Poštovani mediji, poslovni partneri i prijatelji borilačkog sporta,

ovim putem bih Vas želio obavijestiti da od ponedjeljka, 25. kolovoza više nisam menadžer Mirka "Cro Cop" Filipovića. Razlog prekida do sada vrlo uspješne suradnje jest u činjenici da nisam mogao prihvatiti novi poslovni prijedlog koji iznio Mirko Filipović. Bez podrobnijeg ulaženja u razloge prekida suradnje htio bih naglasiti da je ona u protekle tri godine, koliko je trajala, bila više nego uspješna.

Cro Copova karijera je ponovno krenula uzlaznom putanjom nakon povratka kick boksingu i Cro Cop Final Fighta u Zagrebu koji je samo za Mirka organizirao Fight Channel. Povratak u kick boksing se pokazao kao pun pogodak te je Filipović prošle godine, ponovno u Zagrebu, osvojio K-1 WGP naslov što je uz Pride GP pojas, njegov najveći uspjeh u karijeri. Uslijedio je potpis za trenutačno najkvalitetniju svjetsku kick boksing promociju Glory, kao i vrlo uspješno povremeno nastupanje u slobodnoj borbi što je kulminiralo osvajanjem IGF pojasa proteklog vikenda.

Bilo mi je veliko zadovoljstvo voditi karijeru jednog od najvećih boraca svih vremena i surađivati sa svim članovima Cro Cop teama. Zahvalio bih se na suradnji i podršci svim medijima i fanovima borilačkog sporta te se nadam da ćemo uspješno surađivati na nekim od budućih projekata.

Srdačno,

Orsat Zovko"

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI