Cro Cop: Možda me još samo tri borbe dijele od kraja karijere

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.08.2014 13:31h Autor:

Mirko Filipović

Mirko Filipović ovog će vikenda odraditi ponovno jednu borbu po MMA pravilima, a u Japanu ga čeka vrlo opasni Satoshi Ishii. Bit će to čak 53. Cro Copov nastup u "Zemlji izlazećeg sunca", ali "umirovljenje" još uvijek nije na vidiku.

Najbolji hrvatski borac svih vremena u velikom intervjuu za Večernji list otkrio je svoja razmišljanja o brojnim temama, a jedno od stalnih pitanja posljednih godinu-dvije je ono o završetku karijere, odnosno gdje pronalazi motivaciju za novim borbama.

"Nisam ja lud za treninzima u pet popodne, na 40 stupnjeva, usred ljeta. U Puli sam bio tri tjedna, mora vidio nisam, a 200 metara mi je od kuće. No, znam zašto se mučim. Zašto ne bih zaradio ako mogu. Nikome ne otimam kruh. Krv, suze i znoj su moji, kao i zarada. Za tu lovu borio bi se svatko, a od onih koji mi u dobroj vjeri dijele savjete o prestanku mnogi bi se borili i s bengalskim tigrom", rekao je Mirko.

"Mogu još odraditi 3 do 4, možda 6 do 7 borbi. Neću si dopustiti da teturam po ringu, da padam, da sam debeo. Svi mi imamo biološki sat, netko kraći, netko duži, a ovisit će i o tome kako ću se osjećati. A na sve itekako utječe način života, odnosno disciplina življenja. Nikad nisam zapalio cigaretu, imam vrhunsku prehranu, svakodnevno istezanje, alkohol ne pijem osim u rijetkim prigodama, prilikom rođenja sinova ili velikih pobjeda… U rijetkim trenucima pijem i sok, ali uglavnom vodu i cijeđene sokove, jer je velika količina šećera i u prirodnim sokovima. Zbog svega toga u odličnom sam stanju u odnosu na ljude mojih godina. Ima tu i drugih faktora koji će me pogurati prema mirovini. Recimo, čovjek se počne osjećati nelagodno kada dijeli svlačionicu s čovjekom koji ti po godinama može biti sin", dodao je Cro Cop.

Nerijetko Mirko mora slušati i prigovore da se nije okružio najboljim mogućim trenerima i sparing partnerima, odnosno da bi mu puno bolje bilo pripreme za mečeve odrađivati u inozemstvu u nekim od poznatijih dvorana. "To bi bio veliki benefit, mogao bih se bolje spremiti jer bih imao veći izbor suvježbača, no ja sam “home sick” i jako se loše osjećam izvan Hrvatske. Izbivanje iz Hrvatske od 7 do 9 tjedana, koliko bi bilo potrebno za pripreme, nikad nije bilo opcija", odgovorio je.

Kompletan intervju s Mirkom Filipovićem možete pronaći na portalu Večernjeg lista.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI