Cro Copa u Japanu zbog naočala prozvali "Terminatorom"!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.08.2014 10:28h Autor:

Photo eFight

Pod bombastičnim naslovom "Ekskluzivno – Mirko prvi put u Japanu nakon godine i osam mjesec te je zainteresiran za 'pro wrestling'" japanski portal "Tokyo sports" donosi ekskluzivan intervju s našim Mirkom Filipovićem. Tema je, dakako, bio meč koji će Cro Cop ove subote odraditi sa zlatnim olimpijskim judokom Satoshijem Ishiijem.

Mirko se na press konferenciji održanoj u srijedu pojavio u sunčanim naočalama, a novinar ga je odmah upitao:

Jesu to iste naočale kakve je nosio terminator?

"Ha ha ha! Ove? Ma ne… Imao sam ogrebotinu pored oka pa nisam htio da se to fotografira. To bi bio izraz nepoštovanja prema japanskim medijima", poručio je Cro Cop i opravdao se za nošenje velikih sunčanih naočala koje mu prema pisanju japanskih novinara stoje baš kao legendarnom Arnoldu Schwarzenegeru u kultnom filmu "Terminator".

Cro Cop je zatim otkrio dojmove o svom protivniku Satoshiju Ishiiju…

"Smatram da se radi o dobrom borcu. Gledajte, kada je netko osvajač zlatne medalje u judu, a također ima i 12 pobjeda od kada se preselio u MMA, onda je to sigurno vrlo kvalitetan borac. Mislim da iza sebe ima osam pobjeda u nizu. Bit će teško jer je Ishii vrlo kvalitetan. Dobar je u hvanju, rušenjima i borbi na parteru."

Kako bi se dvoboj trebao odvijati?

"Mislim da će me Ishii pokušati rušiti i preseliti borbu na parter. No srušiti mene na pod i nije tako lako. Ako i završim na podu, ne brinem se previše jer vjerujem u svoje kvalitete i u tom dijelu borbe. Ponavljam, sigurno neće biti lak dvoboj."

Kako ste se spremali za ovaj meč?

"Vrlo naporno. Imam nekoliko trenera koji su me spremali, zapravo njih četiri. Treneri za parter, kondiciju, boks, hrvannje… To samo pokazuje koliko ozbiljno sam se spremio za dvoboj s Ishiijem."

Gdje ste odradili pripreme?

"U Zagrebu u svojoj dvorani. U podrumu imam svoj gym i tamo treniram više od deset godina. Dvorana je još iz Pride dana."

Ova borba ima i ulog više – pojas INOKI promocije?

"Prije svega bih volio reći koliko poštujem gospodina Antonija Inokija. 2001. kada sam se borio protiv Fujite u meču koji je bio moja prekretnica između K-1 i MMA karijere, nastupio sam upravo na INOKI priredbi. Mnogo puta nakon toga sam bio i gost na eventima te sam uvijek uživao maksimalan respekt gospodina Inokija. Vjerujem da su njegove priredbe trenutačno najveći borilački eventi u Japanu. Šansa da se borim za pojas IGF-a je za mene velika čast."

IGF je originalno "kečerska" promocija. Zanima li vas taj dio priče? – bilo je posljednje pitanje upućeno Cro Copu. Tada se u intervju umiješao i Filipovićev manager Orsat Zovko kojeg su Japanci u intervjuu preimenovali u "Oruzzato". Dvojac se dobro nasmijao na temu Filipovića među "kečerima", no odgovor je ipak nagnao novinara da u naslov stavi da je Cro Cop zainteresiran za prelazak u "pro wrestling". 

"Već sam jednom nastupio na takvoj priredbi. Na Staru godinu 2007. sam se pojavio na priredbi Hustle Festival te sam nokautirao high kickom Kanemuru Kintara. To je bio cjelovit borilački šou više nego samo professionalno hrvanje. Ja sam pravi borac, a što će se dogoditi u budućnosti, ne razmišljam o tome", zaključio je Filipović na što se nadovezao Cro Copov menadžer Zovko rekavši kako Mirko nije za to, ali možda bi se on mogao okušati. Cro Cop je zatim zaključio: "Mislim da je Orsat u vrlo dobroj formi i da bi dobro prošao u eventualnom kečerskom meču."

Mirka u petak očekuje službeno vaganje, a zatim na nastup na IGF 2 priredbi u glavnoj borbi večeri protiv Satoshija Ishiija. Naravno, uz izravan prijenos na Fight Channelu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI