"Croata" Barrio preselio u Irsku i trenira s Conorom McGregorom!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.03.2015 12:34h Autor:

Photo: Facebook

Član FFC-a u pero kategoriji i jedan od najboljih regionalnih boraca do 66 kg, Francisco "Croata" Barrio, je zagrebačku adresu zamijenio onom dublinskom. Sjajni hrvač koji je ime stekao u FFC-u se odlučio povremeno preseliti i u Irsku gdje je slobodna borba izuzetno popularna, a sve je više kvalitetnih timova.

I tako je Barrio ovih dana već drugi put doputovao u "SBG pro team" gdje trenira s najboljim irskim imenima. U kratkom razgovoru za Fight Site smo "Croatu" pitali kako se priviknuo na Irsku i vraća li se u svoju drugu domovinu?

"Ovdje mi je super, treniram u najboljem timu u Europi. Svakodnevno imam prilike trenirati s UFC borcima i to će mi sigurno donijeti veliki napredak", rekao nam je popularni borac te je dodao:

"Sada sam član SBG pro tima, a tu su sa mnom i borci poput Gunnara Nelsona, Conora McGregora, Cathala Pendreda, Aislin Daily ili Paddyja Hologana."

Prvo pitanje je bilo očekivano, kako je trenirati s velikim McGregorom?

"Conor je ovaj tjedan u SAD-u, no vraća se uskoro pa ću i s njim raditi. Imamo gomilu boraca koji se bore po Bellatoru, WSOF-u ili Cage Warriorsima. Conora sam ranije upoznao i odličan je dečko."

Kakav je bio prijem u Irskoj?

"Primljen sam izuzetno dobro. Treninzi su naporni, ali vrlo kvalitetni. Mnogo je novih stvari, zaista uživam u radu. Nisam siguran kada ću se točno vratiti potpuno u Zagreb, ali od sada će mi trasa Dublin – Zagreb biti redovita."

"Ovdje ću provoditi puno vremena i raditi na svim segmentima borbe. Također ću ovdje i odrađivati sparinge za naredne mečeve jer u dvorani ima mnogo kvalitetnih boraca. Sparinzi su svaki utorak i četvrtak. Osim boraca koje sam naveo, tu je i mnogo drugih irskih boraca koje već poznajem i s kojima volim sparirati. Vjerujem da ću u roku od godinu ili dvije znatno napredovati te da će se plodovi ovog rada vdijeti vrlo brzo."

Kada se vraća u ring nakon prvog poraza u karijeri od Filipa Pejića, ali i ozljede koju je liječio?

"Plan je negdje krajem četvrtog mjeseca, no u ovom trenutku još uvijek ne znam detalje. Nisam siguran protiv koga, kada i gdje ću se boriti."

No, sada je jasno da Barrio nikada više ne planira za stalno živjeti u Zagrebu?

"Plan je biti tri mjeseca tu, pa mjesec dana u Zagrebu i tako konstatno. Nažalost, u Zagrebu nema UFC boraca u mojoj kategoriji te sam s trenerom Goranom Babićem odlučio da je najbolje trenirati i biti u okruženju boraca kvalitete koja je tu u SBG-u. Naravno, SBG ima najboljeg borca svijeta u pero kategoriji, a to je Conor McGregor", zaključio je Francisco.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI