Dobrodošli u Hrvatsku: Zbog administrativne pogreške hrvatske judoke ostale bez nastupa na OI!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.05.2016 09:36h Autor:

Zlatko Kumrić i Marijana Mišković Hasanbegović (Foto: Hrvatski judo savez)

Marijana Mišković Hasanbegović i Zlatko Kumrić naporno su se pripremali kako bi izborili nastup na Olimpijskim igrama koje će se ovog ljeta održati u Rio de Janeiru, no njihove snove uništila je amaterska pogreška Hrvatskog judo saveza (HJS) koji se savršeno uklopio u sliku koju sve češće gledamo u hrvatskom sportu.

Naime, članovi Akademskog judo kluba Student iz Splita ovog ljeta neće otputovati u Brazil jer su ih predstavnici saveza zaboravili prijaviti na završni kvalifikacijski turnir koji se prošlog tjedna održao u kazahstanskom Almatyju, javlja HRT.

“Iznimno nam je žao zbog cijele situacije koja je najviše pogodila Zlatka i Maju. Kako smo prošle godine dobili nagradu od Međunarodnog olimpijskog odbora za Inovativnost u sportu, tako smo i u ovoj situaciji ostali otvoreni i transparentni. Iskoristit ćemo ovu nemilu situaciju da unaprijedimo cijeli judo sustav u Hrvatskoj”, izjavila je Sanda Čorak, predsjednica HJS.

Marijana i Zlatko očekivano razočarani, ali uzdignute glave se okreću budućnosti

“Jako mi je teško, osjećala sam da sam u dobroj formi. Kada sam izgubila u 1. kolu Olimpijskih igara u Londonu, rekla sam sama sebi da idem po medalju u Riju. Nažalost, to neću postići, moram živjeti s tim, ali uz potporu obitelji, kluba i saveza spremna sam za dalje”, rekla je Marijana Mišković Hasanbegović, a zatim se na splitskoj konferenciji za medije izjasnio i Kumrić: “Naravno da mi je žao, ali idemo dalje. Mi smo imali puno turnira na kojima smo mogli uzeti bodove koji nam sada nedostaju za plasman u Rio.”

Za navedeni propust netko bi trebao i odgovarati, a HJS je navodno odlučio sankcionirati odgovorne osobe. Nažalost, kažnjavanjem istih neće se nimalo ublažiti udarac kojeg su primili Marijana i Zlatko, ali i cijeli hrvatski sport.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI