Ekskluzivno: Cro Cop sutra nastupa u legendarnim hlačicama, pogledajte fotografije sa snimanja! (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.08.2014 20:19h Autor:

Mirko

Mirko Filipović dugo vremena nije bio u boljoj fizičkoj formi kao uoči sutrašnjeg dvoboja protiv Satoshija Ishiija. I to je još jedan plus koji bi trebao ići na Mirkov konto u njegovom trećem MMA dvoboju od odlaska iz UFC-a. Još jedan veliki faktor ohrabrenja koji bi mogao igrati značajnu ulogu u realno vrlo ozbiljnom dvoboju protiv više nego ozbiljnog protivnika…

Dobru formu i odličnu fizičku spremu, koju je i sam Mirko isticao posljednjih dana u mnogim intervjuima za hrvatske i japanske medije, bi trebali zahvaliti i činjenici da Cro Copa posljednjih godina ozljede zaobilaze u širokom luku. Da, bilo je povremenih sitnijih problema, no posljednja ozbiljnija ozljeda s kojom je muku mučio jest ona uoči njegovog zadnjeg nastupa u UFC-u protiv Royja Nelsona. Tada mu je pukla tetiva na bicepsu te je problem nakon meča (što je očito bila greška jer u dvoboj nije ušao niti približno spreman) riješio operativnim zahvatom. Mirko je očito s godinama naučio koji mu tip treninga i priprema najbolje odgovara te više nema slučajeva pretreniranosti koji su ga ranije znali koštati teških ozljeda i mnogih operacija.

Naravno, nije samo izostanak ozljeda faktor koji je zaslužan za dobru formu našeg borca. Naporne pripreme koje je odradio u punom obujmu kombinirajući boravak u Puli kod Mikea Benčića te u svojoj dvorani sa standardnom ekipom u sastavu Drviš, Pejša, Mlinarić su učinile svoje. Iako mu je 39 na leđima osobno sam bio prisutan na nekoliko treninga gdje je Mirko zorno pokazao da mu i puno mlađi sparing partneru nekada ne mogu parirati u snazi, izdržljivosti i eksplozivnosti. Dobra stvar jest i smanjivanje ukupne i blago reduciranje mišićne mase. Cro Cop je danas na vagu stao sa 104 kilograma što je najniža brojka u dugo vremena. Mišljenja sam da je Filipović bio najbolji kada je imao između 96 i 98 kilograma. Upravo je s tom težinom razbio Wanderleija Silvu, svladao Barnetta i ostvario svoje najbolje uspjehe. Tada je impresionirao brzinom, agilnošću i spretnošću. Njegova obrana od rušenja je bila za udžbenike, a možda će mu upravo ona trebati u sutrašnjem dvoboju. Za obraniti se od rušenja protiv borca kao što je Ishii vam treba mnogo brzine koju je Filipović vratio spuštanjem svoje mase.

Dakako, s godinama se očekuje da će borci, a uostalom i svi ostali sportaši, nakupiti ponešto ekstra mišićne mase, no tu do izražaja mora doći prehrana i studiozno pristupanje suplementaciji i načinu treninga. Cro Cop je očito ovaj put jako dobro pogodio te se plodovi odličnog rada vide i na njegovom fizičkom izgledu. Japanci su posebno impresionirani upravo tim segmentom, odnosno vizualno odličnom fizičkom formom u kojoj je Cro Cop stigao na meč s Ishiijem. Novinaru su njegov izgled kada je danas stao na vagu okarakterizirali riječima "Cro Cop se pojavio u vrhunskoj spremi, perfektnog izgleda tijela koje niti najmanje ne odaje njegove godine". Odličan mišićni tonus se pogodio i s velikim "photo shootingom" koji je Filipović u utorak odradio za INOKI Genome (IGF) promociju. Dodatan šlag na tortu su i legendarne "šahovnica" hlačice koje će Mirko opet obući za sutrašnji dvoboj protiv Ishiija. Radi se u uskoj varijanti u kojoj je ostvario najveće rezultate u karijeri pa će Filipovićevim fanovima biti posebno drago vidjeti svog omiljenog borca u legendarnoj opremi.

Fight Site vam ekskluzivno donosi prvi pogled na fotografije koje je Filipović snimio za promociju u kojoj će od sutra, nadamo se, biti prvak.

Marko Petrak
marko.petrak@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI