Europsko prvenstvo: Hrvatska sambo reprezentacija osvojila pet medalja

Vijesti iz regije 18.05.2016 10:42h Autor:

Tena Šikić & Maja Blagojević/ Photo: Igor Mićić

Hrvatska sambo reprezentacija vratila se s Europskog prvenstva koje se od 12. do 16. svibnja održavalo u Kazanu. Čak pet od šest hrvatskih predstavnika se na ovom natjecanju okitilo odličjima.

Prvi dan natjecanja je otvorio Marko Radielović u combat sambo kategoriji do 100 kilograma. Njemu je pripala srebrna medalja, a od najsjajnijeg odličja ga je udaljila ozljeda ramena zbog koje je morao propustiti finalni susret.

Drugi dan je donio nastupe čak troje reprezentativaca, a do brončanih medalja su stigli Dejan Gunjavić (do 82 kg) i Maja Blagojević. Dan kasnije do istog odličja stižu Matija Radielović u kategoriji do 90 kilograma, kao i Tena Šikić koja nam donosi četvrtu broncu na ovom natjecanju.

Na ovom je Europskom prvenstvu sudjelovalo 39 zemalja, a uz reprezentaciju su u Kazan otputovali i predsjednik saveza Željko Banić, potpredsjednik Christian Uskoković i tajnik Jadranko Čačić.

Naglasimo i kako je rad Hrvatskog sambo saveza nagrađen priznanjem za razvoj sambo sporta u Europi, a samim time je Banić izabran na funkcije predsjedatelja komisije za razvoj Europske sambo federacije i člana komisije za kontroling Europske sambo federacije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI