FFC 7 MMA: Spahović slavio odlukom, Senyei nokautirao Deforta nakon velikog preokreta

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.03.2015 22:03h Autor:

Tomislav Spahović

MMA dio sarajevskog FFC 7 eventa obilježila je pobjeda Tomislava Spahovića nad Kamenom Georgievim, no i fantastičan preokret Laszla Senyei te pobjeda nokautom. Pobjede su također ostvarili i Vladislav Genov, Darko Štošić, Vladimir Prodanović i Adam Borics.

Publika u Sarajevu sigurno nije ostala razočarana onim što je prikazalo 12 boraca koji su nastupili u MMA dijelu FFC 7 eventa. Publiku je najviše razveselila pobjeda njihovog ljubimca Tomislava Spahovića, koji je slavio odlukom protiv Bugara Georgieva, no također su glasno pozdravili i veliki preokret koji je izveo Laszlo Senyei.

Što se tiče glavne borbe, bugarski borac je zaslužio apsolutno sve pohvale jer je, nakon što je prihvatio borbu samo dan prije održavanja, izdržao 15 minuta protiv jednog od najboljih boraca u regiji, a dojam je poboljšao izuzetno hrabar pristup, jer Kamen nije došao biti statist, on se došao potući i prezentirati se u najboljem izdanju.

Laszlo Senyei je došao do 4-0 u FFC-u te mu vjerojatno slijedi borba za pojas, a kako su protekle sve borbe, najbolje da pročitate ispod teksta. Izvještaji su pisani kronološkim tijekom održavanja.

Vladislav Genov def. Gergo Munczeberg – SUB (armbar), 1. runda (2:16)

U svojoj prvoj profesionalnoj borbi, mladi Bugar Genov savladao je Mađara Munczeberga nakon nešto više od dvije minute, odlično izvedenom polugom na ruci. Odlična prezentacija ovog Bugara koji će vjerojatno imati što pokazati u ovoj organizaciji.

No, izgledalo je kao da borba nije krenula dobro za njega, jer je Mađar već nakon 20 sekundi pokušao giljotinu. Ipak, Genov se izvukao i došao u full mount poziciju, iz koje radi tranziciju u side te nakon nekog vremena izvlači spomenuti odličan armbar.

Darko Stošić def. Dyonisios Papadopoulos – Nokaut (ground n' pound), 1. runda (0:59)

Samo 59 sekundi trebalo je Darku Štošiću za pobjedu u FFC debiu. Njegov protivnik borbu je prihvatio u najkraćem mogućem roku umjesto svog sunarodnjaka i svaka mu čast za hrabrosti, no bio je vidno nespreman.

Štošić je brzo pogodio kroše kojim ga je srušio, a nespremni Grk nije mogao reagirati na podu te je vrlo brzo prekrio glavu, a na Štošiću je bilo samo da ga pogađa dok sudac Klarić ne prekine borbu. 

Vladimir Prodanović def. Ivan Skoko – Nokaut (ground n' pound), 1. runda (1:55)

Ekspresnim pobjedama program je nastavio Futures pobjednik Vladimir Prodanović. Srpski majstor partera bio je bolji od najmlađeg FFC člana, Ivana Skoke nokautom u prvoj rundi te je tako došao do svoje prve pobjede izvan Futures turnira, kojom je potvrdio svoj talent.

Borba je bila podosta izjednačena, iako je Prodanović brzo došao u gornju poziciju, a odluka je došla u drugoj minuti borbi. U jednoj izmjeni Prodanoviću sjeda lijevi kroše, nakon kojeg Skoko pada previše ošamućen da bi se uspio izvući iz nepovoljne pozicije te dolazi do sudačkog prekida.

Adam Borics def. Marko Burušić – jednoglasna sudačka odluka

Prva borba koja je došla do druge runde, no i na kraju do sudačke odluke, bila je između ova dva mlada lava, no nikome nije žao što ovdje nije došlo do brzog prekida. Na kraju je presudila kvalitetnija tehnička izvedba mađarskog borca, gdje su u prvi plan došla rušenja, koja je izvodio efektno i kvalitetno.

Oba borca krenula su agresivno, a nakon nekoliko klinčeva, Borics ruši hrvatskog borca početkom druge minute. Nakon minute borbe na podu sudac ih podiže, no Mađar brzo dolazi do još jednog rušenja. Ipak, oko minutu i pol prije kraja runde, Burušić hvata trokut, koji ipak nije bio dovoljno čvrst te počinje raditi na poluzi na ruci, ali bez uspjeha i Mađar je tako izborio drugu rundu.

Druga runda nije bila toliko aktivna kao prva, a mađarski borac je ponovno prezentirao odlično hrvanje. Dva puta rušio je Burušića, a jednom je uhvatio i njegov vrat, no hrvatski borac se izvukao iz te giljotine. Do kraja runde je Mađar većinom držao bolju poziciju i nije dozvoljavao ozbiljniji napad svog protivnika.

Treća runda je gotovo u potpunosti pripala Boricsu, koji već početkom runde ruši protivnika te pogađa brzu ground n' pound seriju od nekoliko udaraca. Nakon nekog vremena traži podizanje na noge, ali odmah nakon toga još jednom ruši Burušića i dolazi u full mount poziciju. Tako je do kraja runde kontrolirao borbu, unatoč lavovskoj borbi Burušića, koji sebi uistinu nema što zamjeriti u ovom nastupu.

Laszlo Senyei def. Dawid Defort – Nokaut (ground n' pound), 3. runda (4:34)

Kakva pobjeda i kakav preokret Laszla Senyeia nad njemačkim borcem, štićenikom velikog Gilberta Yvela. Krajem treće runde uspio je borbu dovesti "na svoj mlin" i slaviti protiv njemačkog borca, čiji je neatraktivan stil razljutio sarajevsku publiku, koja je glasno proslavila pobjedu mađarskog borca koji je sad na 4-0 u FFC-u i neporažen u karijeri.

Teško je opisati sve što se dogodilo u prvoj rundi ove borbe, budući da se već u prvih pola minute vidio trokut zahvat Laszla, na koji je Defort odgovorio 'slamom' te počinje raditi na podu. Ipak, krajem druge minute ustaju, a onda slijedi nevjerojatan "brawl", gdje je mađarski borac izgledao bolje, pogodivši nekoliko koljena. Ipak, Nijemac prekida to još jednim rušenjem, kontrolira poziciju do posljednje minute, a onda slijedi ustajanje i još jedan 'brawl', gdje vrijedi istaknuti kružni udarac nogom Senyeia. Nijemac ga nakon toga još jednom ruši te runda brzo otkucava svoj kraj.

Drugu rundu se može opisati jednom rečenicom: Laszlo pokušava na nogama, nakon nekoliko udaraca Defort ga ruši, no nakon neaktivnosti u parteru, borba je ponovno na nogama. I tako tri puta. Senyei je vrlo dobro radio iz donje pozicije pokušavajući doći do trokuta, no "lay n' pray" njemačkog borca imao je efekta.

Treća se runda nastavila slično. Dawid je ponovno lako došao do rušenja, a ovog puta je čak izgledao i aktivnije plasiravši nekoliko udaraca. No, nakon toga ponovno isto, još jedno podizanje, još jedno rušenje, pa još jedno podizanje na noge, a onda Laszlo oduševljava sarajevsku publiku. Prvo je njemačkog borca uzdrmao koljenom, nakon toga s još nekoliko boksačkih tehnika, da bi došao do rušenja i gornje pozicije, odakle kreće brutalno "završavanje borbe" i pobjeda prekidom samo pola minute prije kraja.

Tomislav Spahović def. Kamen Georgiev – jednoglasna sudačka odluka

Domaću publiku još je više razveselio njihov ljubimac Tomislav Spahović, koji je ostvario pobjedu u glavnoj borbi, no ipak nije došao do nje prekidom. Georgiev se pokazao kao izuzetno "tvrd Kamen", koji je sigurno zavrijedio još jednu FFC priliku, uz pune pripreme.

Spahović je krenuo puno bolje, nadajući se iskoristiti očito bolju kondiciju, budući da je prošao iznimno kvalitetne pripreme za ovu borbu, a to je i dokazao rušenjem u prvoj minuti. Iako je dobro kontrolirao poziciju, još jednom su završili na nogama, nakon čega brzo dolazi do još jednog rušenja te bočne kontrole, a nakon nje i tranzicija u još nekoliko pozicija, iz kojih je domaći borac plasirao nekoliko odličnih udaraca.

Druga runda ponudila je malo sporijeg Spahovića, koji je Bugaru dozvolio prostora "za disanje", a on je to koristio za pokušaje u stand-upu, koje je BiH borac dobro izbjegavao. U posljednjoj minuti Spahović dolazi do rušenja, a kad se mislilo da će tako ostati do kraja runde, odjednom starta brutalnu gn'p seriju, no ona mu ipak nije donijela završetak borbe.

U trećoj rundi je Kamen krenuo na sve ili ništa, na oduševljenje publike, koja je apsolutno mogla uživati u posljednjih pet minute ravnopravne borbe, koja je protekla većinom na nogama, kao što publika najviše voli. Završnica je ponudila nadmoć Bugara, no borbu nije uspio završiti te je pobjeda zasluženo otišla Spahoviću. Na kraju oba borca zaslužuju apsolutni respekt za sve što su prikazali.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI