Filip Pejić: Nešto mi je zakazalo u glavi, trener me između rundi pitao gdje sam

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.03.2017 12:31h Autor:

Filip Pejić

Filip Pejić i Alexis Savvidis odradili su borbu bez pobjednika na atenskom FFC eventu, a posebno je nezadovoljan svojim nastupom bio hrvatski borac, koji je otputovao tamo s velikim ambicijama.

Nakon posljednjeg znaka u borbi, oba su borca vjerovali kako su napravili dovoljno za pobjedu. No, na kraju se možda najpoštenije čini ova odluka, gdje niti jedan od njih nije poražen. Posebno je to bitno Filipu Pejiću, upravo iz razloga što nije odradio niti približno borbu kakvu je planirao.

“Borba je završila neriješeno, obojica smo dobro radili, ali nešto mi je zakazalo u glavi i ja uopće nisam bio u meču. Moje misli bile su u oblacima i nisam mogao baš ništa što sam htio. Da li je to protivnikova publika ili atmosfera bila u pitanju, ne znam, ali znam da nisam bio tamo. Ovo mi je škola i ovo je MMA, najteži sport na svijetu. Došao sam na visoku razinu borbe, gdje su svi borci sjajani i tu između nas su male razlike. Iz ovog sam meča naučio jako puno i posavjetovati ću se stručnjacima i idemo dalje”, napisao je FFC prvak perolake kategorije na svom Facebook profilu.

Mentalna strana meča koštala ga je i u njegovom UFC nastupu te se čini da još uvijek nije uspio u potpunosti kontrolirati tu stranu pristupa meču. Naveo je još zanimljivu situaciju iz kuta, no dotakao se i potencijalnog protivnikovog korištenja prljavih poteza:

“Sve prihvaćam, sve što se dogodilo i ne krivim se nizašto. Jednostavno nije bio moj dan, još me trener u odmori između rundi pitao gdje sam, a ja gledam u praznu i ništa ne kužim. Radit ću sada još više na svemu i mijenjam filozofiju borbe, jer sam pokazao da sam zajeban i u parteru. Da protivnik nije bio namazan vazelinom, završio bih ga onom polugom! Hvala vam još jednom svima i vratit ću se jači i bolji nego ikad, vjerujte mi!”

Pošto je ovo bio meč u međukategoriji, Filipov pojas nije bio u opasnosti, no nije odraditi niti prozivanje idućeg protivnika koje je najavio. Možda se to ipak dogodi kada se malo slegnu dojmovi iz ove borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI