Hrgović fenomenalnom izvedbom pobijedio Irca Turnera i preskočio dosad najveći izazov u svojoj profesionalnoj karijeri!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.02.2018 22:22h Autor:

Filip Hrgović

Filip Hrgović stigao je večeras u Nürnbergu do svoje četvrte profesionalne pobjede, ali za razliku od prethodne tri, u ovoj protiv Seana Turnera je morao odraditi svih osam rundi.

Hrvatski teškaš sjajno je i pametno radio tijekom cijelog meča. Bilo je tu puno dobrih kretnji, rada s distance i mini serija kojima bi strpljivo skupljao bodove. Pogađao je Filip uglavnom direktima, kombinirao u glavu i tijelo, pronalazio tu i tamo prostora za pokoji kroše, a pored toga se i sjajno izmicao svim ozbiljnijim pokušajima svog suparnika. 

Možemo slobodno reći kako njegova pobjeda u niti jednom trenutku nije bila pod upitnikom, a Irac Turner bio je praktički bez izgleda u jednoj ovako fenomenalnoj izvedbi hrvatskog borca.

Koliko je ‘Hrga’ bio dominantan i uvjerljiv, najbolje će nam predočiti sudačke kartice po kojima su mu dva suca dodijelila svih osam rundi (80-72), dok je jedan dvoboj bodovao sa 79-73, vjerojatno Turneru pripisujući posljednju dionicu u kojoj je krenuo na sve ili ništa te pritom povezao nekoliko dobrih udaraca.

Bila je ovo najveća pobjeda u još uvijek mladoj Hrgovićevoj profesionalnoj karijeri i ona je stigla protiv trenutno 48. teškaša svijeta, ali i borca kojeg će Filip vjerojatno preskočiti već pri idućoj obnovi rankinga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI