Hrvati osvojili još tri zlata u Turskoj!

Vijesti iz regije 04.11.2012 16:10h Autor:

Hrvatska delegacija na pobjedničkom postolju u Ankari

Hrvati su jučer odradili šest finalnih borbi i osvojili tri zlatne medalje tako da smo tri puta ponosno slušali Lijepu Našu. Od naših boraca koji su poraženi u finalnim borbama Ognjen Topalović je bio najbliži osvajanju zlata te mu je na kraju jedan jedini bod nedostajao da pobjedi i u svojoj posljednjoj, četvrtoj borbi EP- a, sveukupno Ogi je ostavio fantastičan dojam.

Ana Bajić i Marija Mitrović u ženskim finalima superteške kategorije K1 style i low kicka a nakon što su uvjerljivo pobijedile u polufinalima imale su protivnice od preko 100 kg i preko 190 cm ali su ostavile srce na ringu i obje su pružile svoj maksimum a Ana je čak tijekom cijele borbe imala inicijativu.

Od osvajača, prvo nas je obradovala Nives Radić u finalu kategorije do 70 kg u low kicku koja je atraktivnim nokautom desnim high kickom sredinom druge runde nokautirala prvakinju Rusije te time obranila naslov prvakinje Europe, zatim je Ana Znaor jednoglasnom odlukom sudaca slavila protiv talijanske prvakinje protiv koje je u zadnja dva susreta bila poražena pa je time ova pobjeda i obrana naslova Europske prvakinje još veća i značajnija.

Posljednji naš borac koji je uspio osvojiti Europsko zlato je ujedno i najmlađi seniorski prvak Europe- 18- godišnji Mate Rudan (low kick 63,5 kg) koji je nakon osvajanja zlata na juniorskom prvenstvu svijeta u Bratislavi početkom rujna sada osvojio i ovaj naslov i to na zaista impresivan način kroz četiri izuzetno teške i atraktivne borbe, Mate je doslovno oduševio cijeli kickboxing svijet!
Temeljem odličnih nastupa cijele reprezentacije a i činjenice da smo imali najmlađu ekipu sa sigurnošću možemo tvrditi da će se Lijepa Naša slušati i dogodine na svjetskom prvenstvu koje će se u listopadu održavati u Sao Paolu, u Brazilu.

Po komentarima vidljivim iz medija i naravno dojmu kickboxing eksperata iz cijelog svijeta, ovo Europsko prvenstvo definitivno je bilo najbolje organizirano i iz sportskog aspekta najkvalitetnije natjecanje u gotovo 50- godišnjoj povijesti ovog sporta te je dokaz velikoj ekspanziji kickboxinga i još jedan veliki doprinos putu prema punopravnom članstvu u MOO- u.


REZULTATI NASTUPA HRVATSKIH REPREZENTATIVACA:

LOW KICK:

MUŠKI:
63,5 KG MATE RUDAN- ASLANOV (AZE) 3:0 ZLATNA MEDALJA
70 KG NIVES RADIĆ- ZYABLIKOVA (RUS) K.O. 2. r. ZLATNA MEDALJA
+70 KG MARIJA MITROVIĆ- QUELFENNEC (FRA) prekid 3.r. SREBRNA MEDALJA

K1 STYLE

MUŠKI:
81 KG OGNJEN TOPALOVIĆ- MASI (ITA) 1:2 SREBRNA MEDALJA

ŽENE:
+70 KG ANA BAJIĆ- BIEC (POL) 0:3 SREBRNA MEDALJA

LIGHT CONTACT

ŽENE:
70 KG ANA ZNAOR- CARGNO (ITA) 3:0 ZLATNA MEDALJA

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI