Hrvatska ima boksačkog prvaka Europe: 16-godišnji Josip Biletić osvojio zlato

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.06.2016 08:07h Autor:

Photo by HBS

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Josip Biletić osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji preko 80 kilograma na Europskom prvenstvu u Kaposvaru.

U finalu je porazio Rusa Timura Slaščinina bacivši ga i u nokdaun u prvoj rundi.

“Bilo je odlično. Slušao sam što mi je kut govorio i nametnuo sam svoj boks. Rus mi nije mogao ništa”, rekao je nakon finala 16-godišnji Josip i dodao: “Prvenstvo je bilo dugo i naporno. Pobijedio sam najbolje boksače, Bjelorusa, Austrijanca i sada ruskog prvaka. Želio bih se zahvaliti i treneru Vidaiću, stručnom stožeru i posebno predsjedniku saveza Boni Bošnjaku koji nas je došao podržati u Kaposvar. To nam je puno značilo”.

U novijoj hrvatskoj povijesti europskim naslovom okrunili su se lani u seniorskoj konkurenciji Filip Hrgović, godinu ranij mlađi senior Luka Plantić, te 2009. Dino Mansour.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak je prokomentirao veliki uspjeh: “Prezadovoljni smo. Imamo europskog prvaka Biletića i brončanog Europljanina Veočića na ovom prvenstvu. U Kaposvaru je reprezentacija napravila odličan posao i vjerujem da to ove godine nije sve”.

“Moram priznati da smo skromno krenuli na ovo prvenstvo. Priželjkivali smo ovakav uspjeh i dvije medalje, ali nismo željeli raditi pritisak na momke”, nadovezao se izbornik Pero Veočić, čiji je sin Gabrijel osvojio broncu u kategoriji do 63 kg.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI