Hrvatska muška karate reprezentacija osvojila broncu u izvođenju kata

Vijesti iz regije 22.03.2015 19:43h Autor:

Foto: Dražen Brajdić

Ivan Ermenc, Damjan Padovan i Franjo Maškarin su u izvođenju kata osvojili drugu europsku broncu za redom, dok cure nisu uspjele polučiti isti rezultat.

U glavnom gradu Turske je održano 50. prvenstvo Europe u karateu. Naša reprezentacija je osvojila dvije zlatne medalje, dvije brončane i jednu srebrnu.

Posljednju medalju je osvojila muška momčad u katama koja se sastoji od Ivana Ermenca, Damjana Padovana i Franje Maškarina. S rezultatom 5:0 su pobijedili suparnike iz Rusije. Ermenc je zadobio ozljedu palca, a Padovan je imao problema s vratom i ramenima, no to ih nije omelo da odlično izvedu katu te demonstriraju elemente tehnike kate u fingiranoj borbi (bunaki).

"Ovo je daleko od našeg maksimuma, no obranili smo broncu i to je naše najveće zadovoljstvo. Iskoristili smo ždrijeb, a Talijanima u polufinalu nismo uspjeli parirati zbog tih ozljeda koje su nam se dogodile neposredno pred izlazak na prvi nastup.", izjavio je za Večernji list Damjan Padovan.

"Osobno sam se tijekom nastupa osjećao loše, no izbornik Grgić je bio zadovoljan. Od svih trojki koje su nastupile mi smo najduže zajedno, od 2006., i da nam se nisu dogodile te ozljede možda bismo dogurali i do finala.", dodao je Franjo Maškarin.

Ivan Ermenc je istegnuo ligamente nožnog palca te je pohvalio ljude koji su ga osposobili za nastup. To su bili Dario Keča, jedan od trenera reprezentacije, koji se bavi bioenergijom, i fizioterapeut Saša Matejčić.

"Saša i Dario su mi pomogli da se palac imobilizira i da se bol ublaži. Zbog te ozljede, u pripremi nastupa, morao sam posebnu pozornost posvetiti situacijama u kojima tijekom izvedbe taj palac može biti ugrožen.", otkrio je Ermenc.

Ermencu, Padovanu i Maškarinu je ovo druga bronca za redom, no njihove kolegice Kiuk, Krivičić i Petrović nisu uspjele pobijediti Talijanke te su ostale bez bronce, ali nisu nezadovoljne.

"Radile smo najbolje što smo mogle, no čini se da je trofejna Italija u ovom trenutku za nas bila prevelik zalogaj.", priznala je Mihaela Petrović, a iskrena je bila i Petra Krivičić:

"Talijanke su realno kvalitetnije od nas, a mi smo izvukle naš maksimum.", izjavile su karatašice za Večernji list.

Vlatka Kiuk je u pojedinačnoj konkurenciji izgubila s 5:0  i ostala bez bronce na ovom prvenstvu.

"Uvijek sam za petice, pa kad su i porazi u pitanju.", našalila se naša najbolja i najiskusnija katašica.

Zadovoljan uspjehom ženske i muške selekcije je bio i njihov trener, Tihomir Grgić, stručnjak koji već 19 godina obavlja tu dužnost.

" Presretan sam s ovim što su dečki napravili jer smo u posljednja četiri mjeseca imali puno problema s ozljedama, kao nikad prije. Cure su izvukle maksimum od ždrijeba i osvojile peto mjesto. Prvi put su na Europskom prvenstvu u ovom sastavu, danas se nije moglo primijetiti da je Mihaela nova, i uz borbu za broncu protiv nekoga drugog, a ne protiv trofejne Italije, možda su mogle biti i treće.", zaključio je Grgić.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI