Hrvatski boksači na ispod -170 stupnjeva (FOTO)

Vijesti iz regije 20.02.2017 16:27h Autor:

Photo: Facebook

Krioterapija je lokalno ili opće korištenje niskih temperatura u medicinske svrhe. Radi se o metodi koja je poznata već stoljećima i koja dokazano ima velike benefite za ljudsko tijelo. Cilj krioterapije je povećati stanični rast i metabolizam, produljiti životni vijek stanica u tijelu, smanjiti upalne procese i poboljšati krvotok. Poznato je da krioterapiju ili terapiju ledom koriste i profesionalni sportaši. Posebno popularana je u posljednje vrijeme kod boraca koji kroz tretmane smanjuju upalne procese u tijelu i ubrzavaju oporavak. Pa tako vrlo često možemo čuti kako UFC borci za oporavak nakon treninga koriste upravo krioterapiju. O tome smo nekoliko puta i pisali.

Da i hrvatski sportaši, odnosno borci, slijede svjetske trendove, pokazuju primjeri osvajača europske boksačke medalje Hrvoja Sepa i najbolje hrvatske profesionalne boksačice Ivane Habazin. Oboje su se ovih dana potografirali tijekom tretmana na iznimno niskim temperaturama. Sep je snimljen na -172, a Ivana na još žešćih -185.

Niti Hrvoje, niti Ivana se nisu žalili. Sep je napisao “da je malo zahladilo”, a Ivana da se radi o “sjajnom iskustvu koje morate probati”.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI