Hrvatski boksački savez danas održava press konferenciju na temu Filipa Hrgovića

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.06.2018 09:43h Autor:

HBS

Sportsko-poslovni sukob na relaciji Hrvatski boksački savez-Filip Hrgović se nastavlja time što će čelništvo vodeće institucije hrvatskog boksa danas u 11 sati održati konferenciju za medije na kojoj bi glavna tema trebao biti upravo uspješni hrvatski teškaš.

Press konferencija sazvana je za 11 sati u hotelu Panorama, a boksački savez će po prvi puta službeno iznijeti svoje viđenje situacije koja je napeta već neko vrijeme, a kulminirala je u subotu, kad je Filip Hrgović došao u prostorije saveza. On je tada izrekao nekoliko uvreda prema predsjedniku saveza, Marku Maroviću te je skinuo svoju sliku sa zida njegovog ureda i bacio ju na pod. Razlog je taj što je, prema Hrgovićevim riječima, savez izigrao dogovor prema kojem se financijska naknada u sklopu priprema za OI 2020. godine trebala dijeliti između njegovog bivšeg i sadašnjeg trenera, odnosno Leonarda Pijetraja i Yousefa Hasana. Na kraju će sve pripasti Pijetraju.

Hrgović je isti dan okupio medije te je izjavio da ovdje nije stvar novca nego principa te da je čak spreman odreći se svog olimpijskog sna, ukoliko savez ne odradi onako kako su se dogovorili. Hrgović je inače s Pijetrajem došao do olimpijske bronce u Rio De Janeiru, ali je odlaskom u profesionalce promijenio trenera. Hasan je inače svojevremeno bio član BK Leonardo, no prije dvije godine je osnovao svoj klub te je Hrgović tada otišao zajedno s njim. Osnovali su BK Nokaut, u kojem je Hasan glavni trener, a Hrgović predsjednik kluba.

Zanimljivo, Hasan je nedavno izjavio kako je u Leonardu radio osam godine bez plaće, a zanimljivo kako još uvijek nije financiran niti od Sportskog saveza grada Zagreba. BK Nokaut još uvijek nema svoju vlastitu dvoranu, no trebala bi im pripasti sva prava korištenja nove boksačke dvorane čiju izgradnju financira grad Zagreb i koja je u prvom planu osmišljena za što kvalitetniji napredak Filipa Hrgovića te nekih drugih najvećih zagrebačkih boksačkih talenata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI