Ivana Habazin: Ja sam djevojka od nula dolara

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.02.2017 11:09h Autor:

Ivana Habazin i Mikaela Lauren

Nedavno snimljen dokumentarni film u trajanju od 32 minute naslova “Djevojka od nula dolara” će se ovih dana prikazivati na međunarodnom festivalu filma ZagrebDox. Ne, ovo nije reklama za taj inače odličan festival, već najava dokumentarca o najboljoj hrvatskoj boksačici Ivani Habazin.

Radi se o svojevrsnom anti-naslovu refereiranom na filmski mega hit “Djevojka od milijun dolara”, sjajno ostvarenje koje je režirao Clint Eastwood, a u kojem je ulogu života odigrala Hillary Swank. Ivana nije uspjela ostvariti snove i postati apsolutna prvakinja svijeta u profesionalnom boksu, barem ne za sada. O tome je snimljeno ovo filmsko dokumentarno ostvarenje…

“Film govori o mom sportskom putu, kako sam postala svjetska prvakinja u velteru po IBF-u i kako nisam mogla više od toga. Boksala sam još dva puta za naslove, ali sam izgubila, jer nisam imala nikakvu podršku moje države. U filmu se govori i o Ceciliji Brækhus, boksačici koja me pobijedila i koja drži naslove u sve četiri najveće organizacije zahvaljujući i tome što ima sjajnu logistiku”, rekla je glavna protagonistica dokumentarnog filma Ivana Habazin u intervjuu za Večernji list.

Hvatska profesionalka se nedavno vratila treninzima, no morat će na prisilnu pauzu…

“Imam određeni problem sa štitnjačom koji mi oduzima energiju pa često treniram, a kao da stojim na mjestu. Kada taj problem riješim, vratit ću se boksu u punom kapacitetu. Uostalom, tek mi je 27 godina i mogu reći da sam u najboljim godinama”, zaključuje u intervjuu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI