Ivica Trušček u prvoj rundi prebio pa u drugoj ugušio bivšeg UFC borca (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.06.2018 01:27h Autor:

Trušček vs. Fletcher

Ivica Trušček u Engleskoj je došao do jedne od najvećih pobjeda svoje karijere. Gušenjem u drugoj rundi savladao je bivšeg UFC borca i finalista Ultimate Fightera, Colina Fletchera, a sama borba bila je uzbudljiva od prve do zadnje sekunde.

Trušček je na borbu došao sam, odnosno bez ijednog člana svog tima, a bez borbe je umalo ostao, budući da je u međuvremenu nastupio na WFC-u u Sloveniji, što se Engleskim organizatorima baš i nije svidjelo. Nije mu smetalo što je protiv sebe imao favoriziranog domaćeg borca, Ivica je od početka krenuo ofenzivno i agresivno, što svakako nije bio pristup koji je Englez očekivao.

Posebno dobro je od samog početka Ivica pogađao direktom, odnosno njegov neuobičajeni gard bio je nešto na što se Fletcher nije dobro pripremio, odnosno nije nalazio odgovora. U samom početku je već nekoliko puta bila pogođena brada, a Ivica je u prvoj pravoj prilici sredinom runde, kada ruši Fletchera i dolazi u bočnu poziciju odakle radi podosta štete. “Freakshow” se uspio izvući, čak i doći u gornju poziciju, no Ivica tu pokazuje sjajan rad iz garda i brzo su ponovno na nogama, gdje ponovno Trušček radi bolje i udarcima još dva puta protivnika nakratko šalje na podm odnosno dovodi u probleme. Prva runda tako je završila uz dominaciju hrvatskog borca, a on je samo još bolje nastavio u drugoj.

Zapravo, u drugoj su rundi obojica krenuli u “brawl”, no nije dugo trajalo prije nego je domaći borac ponovno bio na leđima. Ovog puta Ivica ulazi u njegov gard, uspijeva skloniti noge, a nakon toga i uhvatiti giljotinu, kojom je jako brzo protivnika prisilio na tapkanje, čime je došao do četvrte pobjede ove godine, ujedno i četvrte u nizu te svakako jedne od najvećih u karijeri.

Svakako vrijedi spomenuti i kako je ovo jedna od uistinu rijetkih Ivicinih borbi gdje je od dogovaranja imao dovoljno vremena da protivnika analizira i u potpunosti mu se taktički posveti. Zapravo, to mu se do sada događalo samo u slučaju FFC i WFC borbi, odnosno u promocijama gdje je i ostvarivao najbolje rezultate. Sve je to samo dokaz da je Ivica mogao imati puno bolji skor da je drugačije birao borbe, odnosno da je nekako možda promislio i na neku ponudu dao negativan odgovor. No, onda to ne bi bio Terror kakvog znamo i maksimalno cijenimo.

Ispod teksta možete pogledati video borbe, odnosno ona se nalazi zadnja na programu eventa koji je bio uživo streaman putem Facebook stranice Made 4 The Cage promocije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI