Kakvo priznanje za ‘The Scorpion Stinga’! Spektakularni ‘high kick’ Mladena Brestovca uvršten među najbolje dijelove Gloryjeve povijesti! (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.02.2018 14:08h Autor:

Mladen Brestovac vs. Hesdy Gerges

Ovaj tjedan donosi poseban dan za najjaču svjetsku kickboxing promociju. Naime, za točno tri dana u Chicagu će se održati jubilarni 50. Gloryjev event.

Iz ugledne borilačke organizacije odlučili su se tako pred ovu priredbu izdvojiti 50 najboljih trenutaka iz njezine povijesti, a u tom je odbrojavanju svoje mjesto pronašao i jedan genijalan potez našeg Mladena Brestovca. Gloryjeva ekipa uvrstila je na 12. mjesto ove liste sada već legendarni ‘high kick’ kojim je hrvatski teškaš u rujnu prošle godine utišao amsterdamsku publiku nokautiravši njihovog favorita Hesdyja Gergesa.

‘The Scorpion Sting’ je za taj nokaut nagrađen i bonusom za najbolju izvedbu, a nakon samog meča je i otkrio da se radilo o pomno isplaniranom potezu.

“Nikad se ne obazirem na izjave prije mečeva, a pogotovo kada se boriš u protivnikovom gradu. Mislim da on tako i mora govoriti zbog ljudi koji će ga doći gledati. Što se tiče meča, uistinu sam mislio da će krenuti agresivnije, ali je vjerojatno na kraju htio osjetiti borbu kroz prvu rundu, odnosno htio je vidjeti kako ću se ja boriti. High kick je bio planiran, bio je dio taktike, no mislili smo s njim čekati do druge ili treće runde, kada se umori i oslabi mu gard. No, vidio sam da već na početku spušta ruke kako bi blokirao middle kick. Tako da sam samo malo pričekao da namjestim high kick koji je, na njegovu žalost, sjeo na pravo mjesto”, izjavio je tada Brestovac.

Ovog brutalnog nokauta možete se prisjetiti u nastavku članka, a pogled na čitavu listu, koja još uvijek nije kompletirana, dostupan je na sljedećem LINKU.

GLORY 50

Murthel Groenhart (c) vs. Harut Grigorian (za titulu u velteru)
Richard Abraham vs. Malik Watson-Smith
Benjamin Adegbuyi vs. D’Angelo Marshall (turnir za izazivača u teškoj)
Guto Inocente vs. Junior Tafa (turnir za izazivača u teškoj)

Superfight Series

Sitthichai Sitsongpeenong (c) vs. Christian Baya (za titulu u lakoj)
Haze Wilson vs. Anthony McDonald
Omar Moreno vs. Casey Greene
Daniel Morales vs. Omari Boyd
Diego Llamas vs. Justin Houghton

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI