Kamen Georgiev: Spahović je najsnažniji borac na svijetu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.03.2015 10:56h Autor:

Kamen Georgiev i Tomislav Spahović

Kamen Georgiev sve je pozitivno iznenadio svojim nastupom protiv Tomislava Spahovića. Bugar nikako nije ostavio dojam borca koji je nastup prihvatio samo dan ranije, a svog protivnika nazvao je najsnažnijim borcem na svijetu.

Odličan nastup protiv Tomislava Spahovića pružio je Kamen Georgiev i to toliko dojmljiv da se nakon MMA dijela FFC 7 eventa pričalo većinom o njemu. Bugar je borbu prihvatio samo dan prije održavanja, došao u rodni grad jednom od najboljih boraca u regiji te pružio odličan nastup, u kojem se došao potući i ostaviti najbolji mogući dojam.

Nakon borbe Kamen je bio zadovoljan, a na svom Facebook profilu je napisao: "Moja kondicija je bila bolja, ali Tomo je najsnažniji borac na svijetu. Snažniji je i od Alistaira Overeema. Dobio sam treću rundu, ali sam izgubio prve dvije. Sve u svemu, borba je bila sjajna, a na kraju sam izgubio odlukom."

Svaka čat Bugaru, koji je ovom predstavom sigurno zaslužio novi FFC nastup i to u borbi za koju će imati vremena odraditi pune pripreme. FFC matchmaker nije pogriješio u pronalasku zamjene u kratkom roku, jer Kamen je pružio sve ono što se od borca u glavnoj borbi očekuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI