Kladionice proglasile Mirsada Bektića favoritom protiv Ricarda Lamasa

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 04.06.2018 19:15h Autor:

Mirsad Bektić

Iako se po prvi puta sastaje s borcem koji se nalazi unutar Top 10 poretka svoje UFC kategorije, kladionice Mirsada Bektića smatraju favoritom u borbi protiv Ricarda Lamasa, koja se u subotu održava na UFC 225 eventu u Chicagu.

Na Bektića se trenutno tečaj vrti od -185 do -230, ovisno od kladionice, što bi bilo negdje između 1.42 i 1.55 prema načinu postavljanja koeficijenata kakav je nama poznat. Zanimljivo, protiv sebe ima bivšeg izazivača Ricarda Lamasa, koji je ujedno njegov prvi protivnik iz Top 1o poretka, no Lamas je ovog puta autsajder. Na njegovu pobjedu se tečaj kreće između +150 i +190, odnosno 2.50 i 2.90.

Čini se kako “oddmakeri” nisu previše za zlo uzeli Bektićev poraz od Darrena Elkinsa, u kojem je borac iz BiH dominirao sve dok u trećoj rundi nije napravio pogrešku koja ga je koštala pobjede. Nakon toga se vratio dominantnom pobjedu protiv Godofreya Pepeya, a moramo reći kako su i sve njegove dotadašnje pobjede bile jednako dominantne. Bektić je trenutno na profesionalnom skoru 12-1, dok je kao UFC borac ostvario pet pobjeda i spomenuti poraz od Elkinsa.

Za Lamasa je ovo prva borba nakon poraza od Josha Emmetta, koji ga je bacio na sedmo mjesto ljestvice kategorije, odnosno pao je čak za četiri pozicije, a promocija mu nije bila milosrdna niti s izborom protivnika. Umjesto prilike za povratak gdje je bio, odlučili su da mora braniti ovu poziciju i to protiv jednog od najvećih potencijala kategorije. Ricardov profesionalni skor je 18-6, dok je kao UFC borac upisao devet pobjeda i samo četiri poraza. Osim Emmetta, bolji od njega bili su tek prvaci Jose Aldo i Max Holloway te višestruki izazivač Chad Mendes.

Bektić se prije ove borbe nalazi na 11. mjestu ljestvice kategorije do 66 kilograma, a pobjedom nad Lamasom bi vjerojatno preuzeo nekog ranking.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI