Legendarni boksač Marijan Beneš treba vašu pomoć!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.10.2017 15:59h Autor:

Marijan Beneš – Foto: BLmojgrad.com

Banjalučki portal BLmojgrad.com poziva sve prijatelje borilačkog sporta, a posebno onog “šakačkog”, da se odazovu akciji kojoj je cilj pomoći teško bolesnom, legendarnom boksačkom šampionu Marijanu Benešu.Beneš već godinama ime teških problema sa zdravljem. Prije dva mjeseca je primljen u Klinički centar u Banjoj Luci zbog kardio-vaskularnih problema, ali i općeg lošeg stanja organizma. On, naime, već godinama boluje od Alzheimerove bolesti, a stanje mu se u posljednje vrijeme znatno pogoršalo. S obzirom na nedostatak materijalnih sredstava, njegove kolege su u njegovo ime tražile pomoć nadležnih institucija, no bez posebnog uspjeha.

Tada je Tomo Lukić iz Tuzle, inače doktor prirodne medicine, koji je doktorirao na sveučilištima u Sacramentu i Montrealu, odlučio pokrenuti akciju za pomoć Marijanu Benešu.“Javljaju se boksači i koji su aktivni, ali i koji su odavno u mirovini, javljaju se i obični Bosanci i Hercegovci, koji poštuju Beneša i žele mu pomoći. Javlja se i bosanskohercegovačka dijaspora”, rekao je Lukić povodom pokretanja ove hvale vrijedne akcije.

Na sličan potez se odlučio i bivši boksač beogradskog Partizana, Dagan Dimić, koji također sakuplja materijalnu pomoć za legendarnog nokautera. Obojica se nadaju da će njihove akcije ipak potaknuti institucije u Bosni i Hercegovini, čelnike Grada Banja Luke, ali i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, da pomognu ovom bivšem Olimpijcu, osvajaču europskog amaterskog zlata, kao i profesionalnom prvaku Europe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI