Lucija Zaninović zlatna u Astani!

Vijesti iz regije 30.08.2014 20:53h Autor:

Ana i Lucija Zaninović

Hrvatska taekwondo reprezentativka Lucija Zaninović ostvarila je novi veliki rezultat u svojoj karijeri osvojivši prvo mjesto na Grand prix turniru u Astani. Pobjedom je stigla i do velikih 40 bodova u borbi za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.

Ovo je prva medalja za hrvatski taekwondo na jednom od Grand prix turnira u novom formatu koje je ove godine pokrenula svjetska taekwondo federacija. Naime, 30 najboljih svjetskih sportaša i sportašica u osam olimpijskih kategorija (četiri muške i četiri ženske) godišnje imaju tri Grand prix turnira G4 kategorije koji nose isto bodova koliko i naslov kontinentalnog prvaka, a na kraju godine je i finalni Grand prix turnir gdje će pozivnicu dobiti samo osam najboljih u svakoj olimpijskoj kategoriji i koji nosi čak 80 bodova.

Uvedene su i novčane nagrade pa tako prvo mjesto donosi 5 tisuća dolara, drugo 3 tisuće dolara, a treće 1000 dolara.

Do naslova pobjednice u kategoriji do 49 kilograma Lucija Zaninović upisala je četiri pobjede od čega dvije na zlatni bod i finalnu sa samo jednim bodom razlike. U prvom kolu je slavila protiv Mađarice Ivett Gonde, u drugom protiv domaće predstavnice Aldangorove, u polufinalu protiv Wan Ting Lin iz Tajvana da bi u finalu s tijesnih 1-0 porazila Korejku Kim.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI