Marjanović nakon pobjede u SAD-u: Skoro sam zaspao uoči meča, ali onda…

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.06.2016 16:30h Autor:

Denis Marjanović

Nastup u Springfieldu je Denisu Marjanoviću donio treću pobjedu unutar ringa ponajbolje europske borilačke promocije. “Lumberjack” je u SAD otputovao s velikom motivacijom i dobro pripremljenom taktikom koja mu je pomogla da svlada izrazito neugodnog protivnika iz Francuske – Youssufa Saidija.

Marjanović i Saidi su zapravo bili i jedini europski par na sjajnom popisu borbi kojem smo mogli svjedočiti na FFC 25 priredbi, a to se i jasno vidjelo po kvaliteti meča kojeg su nam pružili.

“Zadovoljan sam time kako sam odradio meč. Proradile su neke moje stare tehnike i kontrolirao sam borbu čitavo vrijeme. Protivnik je imao dobar omjer od 29 pobjeda i tri poraza tako da sam znao kako si ne smijem dozvoliti greške ako želim stići do pobjede. Imao sam veliku motivaciju i htio sam izbjeći poraz pod svaku cijenu”, izjavio je Marjanović po povratku iz SAD-a.

Dobro pripremljenom taktikom je u dva navrata bio blizu nokauta

“Taktika je bila otprilike takva da mu nametnem svoj stil jakim udarcima te da mu nanesem što više štete čekajući pravu priliku za nokaut. Dva puta sam ga osjetio i krenuo u napad, ali nisam uspio završiti meč. Jedan put se to dogodilo ručnim tehnikama, a drugi  ‘low kickovima’ što govori da se radi o jednom čvrstom i iskusnom borcu bez obzira na njegovu građu koja i nije bog zna kako impresivna.”

Marjanović vs. Saidi

Ovaj meč je stigao kao još jedna potvrda da europska kickboxing scena premašuje onu američku

“Bio je to jedini europski okršaj i još jedna potvrda da je europska kickboxing scena na jednoj višoj razini od američke. Mislim da smo generalno pokazali dobar nivo kickboxinga. Saidi mi nije stvarao neke velike probleme. Imao je prednost u visini, ali sam to neutralizirao skraćivanjem distance i kažnjavajući ga jakim udarcima.”

Denisu je ovo bio šesti nastup i treća pobjeda unutar FFC-ovog ringa. S promocijom je još od priredbe koja se održala 6. lipnja 2014. godine u Zadru i jasno mu je da se ona razvija u pravom smjeru.

“Od priredbe u Zadru sam dio FFC-a i ovo je bio moj šesti nastup. Kvaliteta promocije je puno narasla, produkcijski su neprikosnoveni, roster boraca je sve veći, a promocija osvaja i druge kontinente.”

Vremenska razlika mu je uzrokovala dosta problema, ali jedan trenutak ga je ipak uspio razbuditi

“Kao najteži dio odlaska u SAD bih možda mogao izdvojiti privikavanje na razliku u vremenskoj zoni jer mi se prije meča toliko spavalo da je to bilo čudo. Ipak sam meč radio oko 23 sata, a to je kod nas negdje oko pet ujutro, no kada sam vidio prijatelje pored ringa, odmah sam se razbudio i više me nista nije moglo zaustaviti dok ne završim posao zbog kojeg sam došao.”

Navijači su prelazili i po 1400 kilometara kako bi ispratili njegov nastup

“Da, imao sam jako dobru podršku navijača iz razloga što su neki moji prijatelji, koji žive i rade u SAD-u, jedva dočekali da ovdje odradim meč. Neki su proputovali i po 1400 kilometara. Tako da smo moj trener i ja bili oduševljenji njihovim prisustvom i nikako ih nisam želio razočarati.”

Što slijedi?

“Pa evo, odmah sam dobio neke nove ponude. Jedna dobra organizacija je tražila da već ove subote uskočim u meč, ali ipak ću pustiti da se sve ovo malo slegne, da odmorim i da ne srljam nigdje s obzirom na to da imam neke sitne ozljede i da je put bio dosta naporan. Uglavnom, ostajem u formi i očekujem nove izazove.”

Za kraj, Denis nam je i otkrio kako se, osim s pobjedom, s drugog kontinenta vratio i s lijepim uspomenama koje je  stekao upoznavanjem brojnih američkih gradova i raznih zamenitosti. Sve to, kako sam kaže, ne bi bilo moguće bez pomoći prijatelja i bivših klupskih kolega koji sada žive i rade u SAD-u.

Marjanović (Facebook)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI