Marko Adamović: Srpski Gokhan Saki napokon ponovno u FFC ringu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.02.2016 16:38h Autor:

Marko Adamović

FFC event u Ateni donosi nastup najtalentiranijeg srpskog kickboksača, Marka Adamovića, i to po prvi put u FFC ringu nakon poraza u super finalu FFC Futures natjecanja 2014. godine.

Uistinu je dugo prošlo otkako se Marko Adamović sastao s Valentinom Rybalkom u sjajnom finalu FFC Futures turnira lake kategorije. Iskusniji Rybalko je tad bio bolji, a o koliko je kvalitetnom borcu riječ govori činjenica da se nakon toga i borio za FFC pojas prvaka. Dok se to sve događalo, Adamović je karijeru gradio malo drugačijim putem.

Što se tiče 2015., odradio je fantastičnu godinu unutar drugih organizacija. Posebno je impresivan bio na eventima “Borbom protiv nasilja”, u organizaciji njegovog Ronin Fight cluba. Tamo je osvojio turnir četvorice te kasnije još jednom slavio nokautom, a dva puta je nastupio i u Beču. Kontroverzno je poražen od Foada Sadeghia, da bi krajem godine nokautirao Adila Osmania.

“Protekla je godina bila uistinu naporna. Bilo je tu puno odricanja, no sve je to rezultiralo uspjesima. Protivnike nisam birao, neki su bili višestruko iskusniji od mene, no to mi nije predstavljalo problem. Mečevi su bili teški, no svaki je od mene napravio kvalitetnijeg borca nego što sam bio do tada. Mislim da sam kompletno napredovao, no najviše se vjerojatno vidi na tehničkom i fizičkom planu”, opisao je prošlu godinu ovaj 20-godišnjak.

U FFC-u nije nastupio, iako je bilo insinuacija da bi mogao. No, neke druge stvari su presudile, a on je rekao koje: “Nažalost, nisam uspio nastupiti u FFC-u. Dogodilo se to da sam imao unaprijed dogovorene mečeve u nekim drugim organizacijama, a datumi su se preklapali s FFC-ovim datumima. Sam nastup u velikim organizacijama kao što je FFC predstavlja jedan dodatni korak za moju karijeru i veselim se meču koji slijedi. Organizacija je sve kvalitetnija te raste nevjerojatnom brzinom. Naravno da je to odlično za sve borce koji nastupaju u njoj.”

U Ateni ga čeka Florian Marku. Albanac je iskusniji borac od njega te izuzetno opasan protivnik za svakoga na FFC-ovom rosteru. No, iako je vrlo mlad, Marko je već prošao puno toga, dovoljno da prema svakome ima respekt, no ne i strah.

“Florian je fantastičan borac, fizički je uvijek spreman, brz je i ima fantastičan tajming. Imamo sličan stil borbe, no pripremio sam dobru taktiku koju ću prezentirati u ringu.”

Marko je samo jedan iz niza sjajnih boraca iz Ronin Gyma, koji se posljednjih godina iskazao kao jedan od najboljih timova u regiji. Za to je najzaslužniji trener Miša Bačulov, koji je momke okupio te s njima radi jako dobro. Zapravo, može se reći kako je ekipa iz Ronina jedna velika obitelj, koja je impresionirala 2015. godine unutar FFC-a.

“Treninzi su ozbiljni i naporni, no mi smo jedan vrlo složan tim. Miša je sjajan trener, maksimalno je posvećen tom radu, a posebno nas dobro motivira te time postigne da svatko od nas uvijek daje svoj maksimum.”

Zanimljivo je čuti i tko mu je uzor te gdje se vidi za koju godinu, tj. razmišlja li možda o MMA karijeri.

“Moj uzor i borac kojeg najviše volim gledati je Gokhan Saki. A trenutno namjeravam ostati kickboksač, odnosno ne razmišljam o bilo čemu drugom. No, mlad sam i u budućnosti je sve moguće.” 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI