Maro Perak prestigao legendarne borce, postao šesti teškaš Europe!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.11.2012 09:53h Autor:

Maro Perak

Maro Perak prije tjedan je dana ubilježio najveću pobjedu u svojoj karijeri, a ona mu je donijela i prilično lijep skok na svjetskoj ljestvici najboljih teškaša koju kompjuterski izrađuje Fight Matrix.

Borac dubrovačkog Gladijatora u Abu Dhabiju uspio je svladati prilično težeg i daleko iskusnijeg Amerikanca Travisa Wiuffa zahvaljujući pobjedi podijeljenom sudačkom odlukom, a to je slavlje koje mu je donijelo iznimno značajan skok na određenim ljestvicama.

Maro Perak tako se može pohvaliti da je trenutno šesti najbolji teškaš u Europi prema ljestvici uglednog njemačkog portala Ground and Pound. Iza njega su primjerice na toj ljestvici borci poput Alexandera Volkova i Aleksandera Emelianenka.

No, Maro se također može pohvaliti da je sada znatno bolje rangiran i na svjetskoj ljestvici najboljih teškaša koju kompjuterski izrađuje portal Fight Matrix. Maro je prije bio 69. teškaš na svijetu, a najnovijom pobjedom skočio je za čak 40 mjesta te došao na 29. poziciju i tako prestigao neke borce koji za sebe definitivno mogu reći da su značajan dio MMA povijesti.

Na ljestvici koju razumljivo predvodi UFC-ov prvak Junior dos Santos, Maro se našao rangiran bolje od boraca poput Jeffa Monsona, Tima Sylvie, Bretta Rogersa, Lavara Johnsona, Todda Duffeeja i još mnogo velikih imena. Spomenimo kako se na toj ljestvici najbolji hrvatski borac Mirko Filipović nalazi trenutno na 49. poziciji, odmah ispred Davea Hermana koji je prošlog mjeseca imao meč protiv Minotaura u Rio de Janeiru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI