Mehić: Poturak je moj učitelj i uzor!

Vijesti iz regije 04.08.2014 15:26h Autor:

Elmir Mehić

Elmir Mehić za desetak dana ponovno ulazi u ring, a radi se o novom nastupu za bosansko-hercegovačku kick boks organizaciju No Limit koja je prilično aktivna u posljednje vrijeme na teritoriju nama susjedne države.

Jedan od najperspektivnijih K1 teškaša u regiji u svojoj posljednji borbi slavio je u Goraždu već u prvoj rundi i to nokautom high kickom, a nastavak pobjedničkog niza tražit će protiv iskusnog Hrvata Igora Mihaljevića.

Nema sumnje kako će taj okršaj u Zenici biti prilično zanimljiv gledateljima, a kakva su mu očekivanja Mehić je otkrio u razgovoru za Radio Sarajevo.

''Siguran sam da će to biti jedna od najatraktivnijih borbi večeri. Obojica smo udarači, uživamo u razmjenama udaraca i u stanju smo borbe izdržati u najvišem tempu. Jesam li nestrpljiv? Da, jako sam nestrpljiv, jedva čekam da izađem i da sve počne! Bez problema podnosim napore koje donose pripreme. Radim i po nekoliko sati dnevno. Želim dostići onaj vrhunski, top nivo spreme kako bih zeničkoj publici priuštio ono što od mene očekuju. A svi očekuju pobjedu. No, neće biti lako'', rekao je Elmir te se osvrnuo i na svog mentora.

"Toliko poštovanja prema jednom čovjeku, jednoj takvoj veličini, držim u sebi. Bez njega ništa ne bi bilo isto, on mi je motiv i snaga, učitelj i uzor", rekao je o Dževadu Poturku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI