Mirzet osvojio pojas, Božić ekspresno slavio nokautom!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.11.2012 00:32h Autor:

Mirzet Bajrektarević

Pula Fight Night donijela nam je u petak navečer nekoliko izuzetno zanimljivih mečeva, a u glavnim ulogama našli su se profesionalni boksači. Stjepan Božić stigao je do svoje 26. pobjede u karijeri, a Mirzet Bajrektarević osvojio je pojas internacionalnog prvaka Hrvatske.

Sportski centar Pattinaggio bio je vrlo lijepo ispunjen, slobodnih mjesta ostalo je vrlo malo, pa su borci nastupali pred otprilike 800-900 gledatelja. Teško da će itko požaliti odluku što je izdvojio svega 50 ili 70 kuna za dolazak na Pula Fight Night. Mečeva je bilo tek pet, no borci su se zaista potrudili i priredili pravu predstavu prisutnima.

U prvom meču večeru po semi pro K-1 pravilima nastupio je Brkičević protiv Grgurića, a suci su odlučili jednoglasnom sudačkom odlukom pobjedu dodijeliti potonjem. U ringu se zatim našao OFC-ov debitant Eugen Brlek protiv nešto malo iskusnijeg Ive Mošnje, kojem je to bila četvrta borba u karijeri. Razlika u iskustvu bila je očigledna, Mošnja je bio daleko sigurniji u svoje mogućnosti i bio je nešto aktivniji i agresivniji, iako se Brlek vrlo dobro držao unatoč povremenoj suzdržanosti, a vrijedi spomenuti jedan njegov vrlo dobar udarac u trećoj rundi kojim je čak poslao Mošnju na pod. To ipak nije bilo dovoljno da uvjeri suce, pa su također jednoglasno pobjednika proglasili borca iz crvenog kuta, Mošnju.

Borac pulskog Trojana, Niki Ružić, borio se protiv Davida Dobraveca iz porečkog Kinga, a radilo se o možda i najatraktivnijem meču večeri. Oba borca bila su prilično raspoložena, udarci su sijevali tijekom sve tri runde, a da je prva runda trajala možda svega deset sekundi dulje, Ružić bi vrlo vjerojatno slavio tehničkim nokautom s obzirom da je bio odlično pogodio Dobraveca koji je zateturao, no tada se taman oglasio gong i spasio ga od gotovo sigurnog poraza. U nastavku meča borba je bila prilično izjednačena, obojica su imala nekoliko vrlo dobrih napada, ali suci su pobjedu jednoglasno dodijelili Dobravecu, iako meč nije bio baš toliko jednostran.

Uslijedili su mečevi u profesionalnom boksu, Stjepan Božić potvrdio je status jednog od najboljih Hrvata u toj borilačkoj disciplini te je s lakoćom stigao do slavlja nad Gordanom Glišićem koji nije uspio pružiti dovoljno dobar otpor te je meč prekinut u drugoj rundi zbog tri nokdauna.

Mirzet Bajrektarević u borbi s mađarskim protivnikom Peterom Siposom odradio je svih deset rundi, borba je bila vrlo atraktivna, a u konačnici pobjedu je zasluženo odnio pulski boksač i time stigao do svoje sedme pobjede u jednako toliko mečeva te osvojio pojas internacionalnog prvaka Hrvatskog saveza profesionalnog boksa.

Pula Fight Night, rezultati:

K-1 semi-pro, do 86 kg: Brkičević def. Grgurić 3:0
K-1 amaterski, do 81 kg: Mošnja def. Brlek 3:0
K-1 semi-pro, do 73 kg: Dobravec def. Ružić 3:0
Profi box: Božić def. Glišić TKO R2
Profi box: Barjektarević def. Sipos 3:0

Zoran Zdelar
zoran.zdelar@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI