Najbolji crnogorski boksač se ipak ne oprašta nakon teškog nokauta (VIDEO)

Vijesti iz regije 01.02.2017 11:00h Autor:

Photo: Screenshot

Crnogorski boksački profesionalac Dejan Zlatičanin je proteklog vikenda u prijestolnici borilačkih sportova, Las Vegasu, doživio prvi poraz u karijeri. Boksač iz Podgorice je izgubio u dvoboju za WBC pojas svjetskog prvaka u lakoj kategoriji protiv Mikeyja Garcie prekidom u trećoj rundi. Nakon nebranjene serije Garcie, Zlatičanin je teško nokautiran te se nije uspio pribrati nekoliko minuta.

Poruka koju je kasnije poslao javnosti “Ako se vratim, možda opet budem na tronu” je uzbudila crnogorske medije koji su u toj rečenici vidjeli naznaku da se Zlatičanin vjerojatno oprašta od profesionalnog boksa već 32 godini. Ispostavilo se ipak da se radilo tek o privremenom razočarenju teškim porazom koji je doživio.

“Rekao sam ‘ako se vratim’ iz razloga što želim da se odmorim, jer nije bilo baš sve kako se planiralo, u više navrata sam se pripremao, došlo je do otkazivanja borbe i ja sam bio taj koji se uklapao u planove protivnika. Jedan poraz može da utječe na samopouzdanje, ali sve zavisi od osobe, neko se prije, neko kasnije vrati. Mislim da na mene nije ostavilo veći trag, štaviše osjećam se odlično i nemam ni najmanju glavobolju.”,  kaže 32-godišnji borac za Arenu.

Crnogorac u istom intervjuu tvrdi da se od početka dvoboja nije osjećao dobro.

“U startu sam osjetio da se ne osjećam najbolje, da nemam osjećaj za distance. Jednostavno, kao da to nisam bio ja i onda sam ga svim silama pokušavao što jače pogoditi. Što ja znam, možda i jesam sebi stvorio taj pritisak, ali najveći razlog poraza je što nisam bio u elementu. To se ne može opisati, kao da nije bilo adrenalina, bio sam previše smiren kad sam ušao u ring, a kad je počela borba onda sam postao nervozan i nesiguran”, dodaje profesionalac koji do sada ima 22 pobjede i tek jedan jedini poraz.

“Već postoji priča da po povratku mogu brzo da dobiti šansu da se borim za titulu šampiona svijeta u IBF, WBO ili WBA federaciji. Uprkos porazu osjetio sam veliku podršku mog naroda jer ljudi shvaćaju da u sportu postoje usponi i padovi, a mogu se vrlo brzo  vratiti jer kao što sam rekao imam jakog čovjeka koji mi vodi karijeru i dobio bih šansu da se opet borim za pojas prvaka svijeta”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI