Pokrajac nakon operacije: Treninzima se vraćam prije nego što sam očekivao

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.06.2016 16:49h Autor:

Igor Pokrajac/ Photo by Fight Site

Nakon travanjske UFC priredbe u Zagrebu na kojoj smo svjedočili povratku Igora Pokrajca u oktogon naš najiskusniji borac prošlog je mjeseca legao pod nož kako bi operirao bruh i kilu. Kontaktirali smo “The Dukea” i saznali kako traje njegov oporavak i kada ćemo ga ponovno vidjeti u pogonu.

“Operacija je bila 9. svibnja, dakle, prošlo je više od mjesec dana. Još tri mjeseca traje potpuno zacijeljenje rane, no mislim da će oporavak biti kraći jer sam krenuo na terapiju odmah od prvog dana. Bojan Mirković vodi terapiju i pomaže mi da se što prije oporavim.”

Iako oporavak za normalnu osobu traje više mjeseci, “The Duke” ima dobre vijesti te će njegov oporavak, kao što je s borcima čest slučaj, trajati nešto kraće i do kraja ljeta će biti spreman za povratak normalnim treninzima.

“Kako stvari stoje, vratiti ću se treninzima prije nego što sam očekivao. Do kraja ljeta se vraćam u dvoranu, a onom punašnom trenažnom procesu tamo negdje u devetom mjesecu. Znači sljedeća dva mjeseca bi još trebao mirovati, no na terapiji radim sve što mogu kako bih ubrzao taj proces.”

Pokrajac tvrdi zdravstvene kompikacije nisu dugoročni rezultat pretjeranog treninga, već jednostavno nesretan splet okolnosti koji je u jednom trenutku uzrokovao ozljedu.

“Nije stvaru tome da sam pretjerao u treningu jer bi u tom slučaju i prije osjetio bolove. Godinama naporno treniram i nisam imao nikakve bolove, ili probleme. Ali eto, dogodilo se pod nekim određenim kutem, određena sila, i ta jednadžba je dovela do toga da dobijem i kilu i bruh.”

S obzirom na situaciju, govor o sljedećem UFC angažmanu još je daleko, ali Pokrajac je u kontaktu s organizacijom.

“Kontaktirao sam UFC-ov tim koji se bavi ozljedama i zdravstvenim troškovima jer ih moram obaviještavati o svom zdravstvenom stanju i slati im potrebnu dokumentaciju.”

Iako nije planirao raditi stanku s treninzima, višemjesečna pauza bi možda mogla biti korisna za tako iskusnog vetrana koji godinama neprestano trenira na visokom nivou.

“Naravno, nedostaju mi treninzi. Hoće li mi ovo mirovanje dobro doći ćemo vidjeti tek kad se vratim treninzima i idućem meču. Da se ovo nije dogodilo brzo bih se vratio jer nakon borbe nisam imao nikakvih drugih ozljeda. Imao sam malu posjekotinu, samo jedan šav, ali to je zaraslo nakon par dana. Nedostaju mi treninzi, ali eto, i tijelu treba neki oporavak, a valjda će doći dobro i meni samom. Zadnji put sam ovako dugo mirovao kad sam morao otkazati meč s Soszynskim zbog upale gušterače.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI