Poreč je ovih dana centar europskog juda, očekuje se dolazak 1500 judoka!

Vijesti iz regije 21.06.2016 15:59h Autor:

FOTO: Hrvatski judo savez

U organizaciji Europske judo unije (EJU) i Hrvatskog judo saveza (HJS) po prvi puta u Hrvatskoj se održava Judo Festival. Poreč će tako ovih dana biti centar europskog juda, a prema predviđanjima organizatora, kroz ovaj istarski grad će do 30. lipnja proći više od 1500 judoka iz 40 zemalja.

Još prije nekoliko dana, započeo je olimpijski trening kamp pod nazivom “Na putu prema zlatu” i isti će trajati do 23. lipnja. Na njemu će se brojni olimpijci pripremati za nastup u Rio de Janeiru. Na porečkom tatamiju ćete tako imati priliku svjedočiti brojnim vještinama koje će vam pokazati zvijezde ovog sporta poput Francuza Teddyja Rinera i Amerikanke Kayle Harrison. Tu će se naći i predstavnici ruske, ali i mnogih drugih reprezentacija.

Osim olimpijaca, svoj će trening kamp imati i judoke do 15 godina, a održat će se i obiteljski kamp pod nazivom “Judo & Obitelj” (od 20.-30 lipnja). Svoje znanje moći će prikazati i oni najiskusniji jer nas od 23. do 26. lipnja očekuje veteransko Europsko prvenstvo, a samo dan kasnije počinje trening kamp za veterane koji završava s 30. lipnja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI