Poturak: Prebit ću Munoza!

Vijesti iz regije 02.03.2015 09:41h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Site)

Dževad Poturak i Frank Munoz će predvoditi FFC 7 koji je na rasporedu 13. ožujka u sarajevskoj Skenderiji. "BH Machine" je prije nešto više od godinu dana najavio kraj karijere, ali se situacija promijenila. U razgovoru za Klix.ba, boksanskohercegovački udarač je najavio borilački spektakl u Sarajevu bez premca…

"2013. sam se odlučio povući jer sam imao problema s visokim krvnim tlakom i povećanim brojem otkucaja srca. Međutim, početkom 2014. godine moje zdravlje se poboljšalo i nakon nekoliko mjeseci pauze vratio sam se u dvoranu, zahvaljujući ljudima iz Bekto Precize i Gama Securitya", tvrdi  Poturak i dodaje:

"Sve u svemu, moja obitelj je presretna što sam ponovo u ringu."

Poturak se za meč protiv Španjolca Munoza priprema sa standardnom ekipom iz svog kluba. Tu su brat Dženan i Elmir Mehić, koji obojica nastupaju na FFC-u 7, kao i Juka Halilović. Za  kondiciju je angažirao Elvira Imerova.

"Sa mnom na tome radi veliki majstor u svom poslu kondicije, snage, izdrživosti i prehrane, Elvir Imerov. Vlasnik FFC-a Orsat Zovko mi je ukazao veliko povjerenje i zbog toga sam izuzetno sretan", potvrđuje.

Prije nekoliko dana Munoz mu je preko video poruke potvrdio da je star i da nema šanse. BH Machine ima neke druge planove…

"Prebit ću ga… pa neka onda kotira gdje hoće…", zaključuje Dževad Poturak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI