Projekt “Mate Parlov” u završnoj fazi: Legendi u čast izrađen spomenik veći od dva i pol metra

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.06.2016 10:31h Autor:

Mate Parlov

Jučer je u Puli i Fažani predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, Bono Bošnjak, održao sastanke povodom finalizacije projekta “Mate Parlov”.

S obzirom na stanje u kojem se nalazi projekt, predsjednik HBS-a je sukladno svojim ovlastima raspustio deveteročlanu Komisiju projekta, kao i Komisije za idejno rješenje spomenika, te knjigu, odnosno strip o Mati, ali i za dokumentarni film. Također, razvlastio je i predsjednike istih, najavljujući finalizaciju dogovorenog u skoro vrijeme, javlja Hrvatski boksački savez.

“Projekt se bliži kraju i imali smo konstruktivne razgovore u Puli i Fažani, kamo sam došao po 10. jubilarni put iz Zagreba. Spomenik od 2.60 metra izgleda zaista impresivno. Drago mi je što se u Puli oko svega angažirao sam gradonačelnik Boris Miletić, koji je čvrstog stava da nam pruži podršku u svakom obliku”, izjavio je Bošnjak na povratku iz Istre, gdje je još jednom obišao lokacije koje su bile predložene, a najviše se zadržao upravo na lokaciji podno amfiteatra Arene.

Prema posljednjim informacijama, rad akademskog kipara Ante Jurkića je gotov. Isto tako prijelom stripa – knjige o Parlovu je, kao i dokumentarni film, su u završnoj fazi izrade. Bošnjak je inače i inicijator ovog projekta kojim će se odati počast najvećem hrvatskom boksaču u povijesti, sportašu koji je olimpijski pobjednik, osvajač brojnih svjetskih i europskih zlata i osobi koja je još za života proglašena najbojim hrvatskim sportašem 20. stoljeća.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI