Revanš legendarnog dvoboja: Cro Cop protiv Fujite do kraja 2014.!?

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.08.2014 16:04h Autor:

Screenshot

Nakon što je svoj pojas osvojio protiv legendarnog Kazuyukija Fujite, zlatnog olimpijca iz Pekinga 2008. Satoshija Ishiija ovaj vikend u Tokiju čeka prva obrana IGF naslova. Dakako, protivnik će mu biti jedno od najvećih imena borilačkog sporta u povijesti – Mirko "Cro Cop" Filipović. Na press konferenciji koja je održana povodom "Cro Copovog" dolaska u Zemlju izlazećeg sunca i svečanog potpisivanja ugovora, Ishii je najavio vatromet akcije u tokijskoj dvorani.

"Velika mi je čast što svoj pojas branim upravo protiv legende kakva je Mirko 'Cro Cop'. Ovo je zanimljiv sport i bitno je zabaviti se u njemu. Treba uživati u predstavi. Nadam se da ćemo gledateljima pružiti atraktivnu borbu, a Mirko je sigurno protivnik koji je sam po sebi vrlo atraktivan", izjavio je Ishii za japanske medije dodavši da se za dvoboj pripremao u Nizozemskoj te da je fizički vrlo dobro spreman što će se vidjeti u samom meču. Tradicionalno, Ishii nije bio previše riječit pa je priliku za najavu dvoboja dobio Filipović.

"Sretan sam što se ponovno mogu boriti za IGF", ustvrdio je na početku svog obračanja novinarima naš borac.

"Volim Japance, volim Japan, volim japanske fanove. Japan je moj drugi dom. Vrlo sam počašćen na ukazanom povjerenju", objasnio je Filipović koji se u Zemlji izlazećeg sunca nije borio još od Stare godine 2012. i dvoboja protiv Sinichija Suzukawe. Filipović je otkrio da je u planu dvoboj protiv legendarnog Kazuyukija Fujite. Radilo bi se o trećem dvoboju obog dvojca. Prvi su odradili davne 2001. kada je Cro Cop slavio nakon koljena koje je doslovce napravilo rupu na glavi japanske zvijezde, a drugi godinu dana kasnije na INOKI Bom-ba-ye priredbi gdje je Filipović slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je to početak prave Filipovićeve MMA karijere, a sada se pruža prilika za novi, treći okršaj dva velika borca.

"Dugo nisam bio ovdje. Prošlo je godina i osam mjeseci. Zato sam posebno zadovoljan što sam ponovno u Japanu. Da, veselim se toj mogućnosti i potencijalnom meču protiv Fujite. Radilo bi također o MMA dvoboju i meč bi bio održan u INOKI promociji", otkrio je Cro Cop i dodao:

"U odličnoj sam formi. Vrlo dobro sam se spremio za Ishiija. Svjestan sam Ishiijevih kvaliteta, njegovog hrvanja i grapplinga. On je zlatni olimpijac u judu te sam se zato posebno spremao za taj aspekt borbe. Doveo sam vrhuske sparing partnere za hrvanje i trenirao sam mnogo u ringu. Proučili smo Ishiija i potencijalne opasnosti. Naravno, trening je jedno, a u borbi se može svašta dogoditi. Ishii nije samo dobar judaš, on je kompletan borac."

Cro Cop je zaključio da će dvoboj definitivno ispuniti očekivanja…

"Očekujem atraktivan meč i planiram osvojiti ovaj pojas."

Izravni prijenos dvoboja, kao i još nekoliko mečeva s IGF 2 priredbe možete pogledati na Fight Channelu, ove subote 23. kolovoza s početkom u 12 sati.

Fight card IGF 2

IGF rules match 5 minutes 3R> Satoshi Ishii vs. Mirko Cro Cop
IGF rules match 5 minutes 2R> Minowaman vs Suzukawa Shinichi
IGF rules match 5 minutes 2R> Chris Barnett vs. Travis Wiuf
IGF rules match 5 minutes 3R> Yuki Yamamoto vs. Ramazan Esenbaev
GENOME Special Tag Match> Naoya Ogawa i Jerome Le Banner vs. Kazuyuki Fujita i Crusher Kawaguchi
GENOME rules match> Atsushi Sawada vs. Oakira (Wanbin)
GENOME rules match> Shogun Okamoto vs. Hashimoto 
GENOME rules match> Super Tiger vs. Keisuke Okuda

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI