Revanš Mesuda Silimovića i Lekića u Srbiji, a Hamzu u Slovačkoj čeka Šenkyr

Vijesti iz regije 11.08.2013 14:00h Autor:

Selimović VS Lekić

Mesud Selimović član "Flek – Tom Cat" tima iz Tuzle, nakon višemjesečne pauze se vraća u ring 28. rujna u Novom Pazaru protiv Beograđanina Vladimira Lekića.

Selimović je krajem prošle godine osvojio turnir osmorice na "Sarajevo Fight 2", gdje su sudjelovali ponajbolji kick boksači iz regije u kategoriji do 86 kg, a u finalnoj borbi je pobjedio upravo Vladimira Lekića. Mesud je nakon osvajanja turnira angažiran u oružanim snagama Bosne i Hercegovine te je bio primoran da napravi pauzu.Već duže vrijeme Mesud se priprema za povratak, a revanš protiv Lekića je odlična prilika da se vrati u ring. S obzirom da se Lekić još u Sarajevu pokazao kao tvrd i dobar borac, ne sumnjamo da će ovo biti kvalitetan meč.

Zanimljivo je da će na isti datum 28. rujna Mesudov mlađi brat, Asim (Hamza) Selimović raditi meč u Slovačkoj protiv Tomaša Šenkyra, a prema riječima Selimovića pobjeda u ovom meču bi mu donjela borbu za WKU pojas. Osim meča u Slovačkoj Hamzi Selimoviću, koji je osvajač brončane medalje s Europskog prvenstva u Turskoj, je u planu i nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu koje je planirano za jesen.

Prisjetimo se finalne brobe sa "Sarajevo Fight 2" između Mesuda Selimovića i Vladimira Lekića.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI