Roberto Soldić uoči neočekivanog meča s neporaženim prvakom: Riskantno je, ali moram to napraviti!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.06.2016 16:23h Autor:

Roberto Soldić

Roberto Soldić (6-0-1) se pripremao za meč u srpnju, no kao što u MMA-u često bude slučaj, preko noći se ukazala jedna odlična prilika. Tako će se 21- godišnji velteraš za samo dva tjedna iz Dusseldorfa uputiti prema Rusiji gdje ga čeka izazov karijere. Na priredbi u Krasnodaru napasti će titulu Yaroslava “Dynamite” Amosova, velter prvaka Tech- Krep FC promocije.

“Ova borba je uletila sasvim slučajno. Zapravo planiram nastup 9. srpnja u njemačkoj Respect FC organizaciji, ali sada se ukazala ova prilika. Sve se čini dobro, u igri je pojas, a i moja forma je na mjestu. Ja sam stalno u treningu, posljednja tri mjeseca sam redovito u dvorani, radim sparinge, pomažem kolegama u pripremama. Ne radim ništa drugo osim što naporno treniram tako da vjerujem da sam spreman. Zato sam odlučio malo riskirati i prihvatiti izazov. Naravno, nitko ne voli gubiti i poraz mi ne bi dobro sjeo, ali ovo je moja odluka. Nisam se borio već tri mjeseca i moram ovo napraviti”, rekao je Soldić u razgovoru za Fight Site.

A izazov koji stoji pred njim je neporaženi 22-godšnji Ukrajinac koji još nije čuo za poraz. U 16 profesionalnih mečeva Amosov je osam puta borbu završio na nogama, sedam puta u parteru, a odluku sudaca dočekao je samo jedanput. Iako je većinu borbi odradio s neiskusnim borcima, Amosov ima i neslužbene pobjede nad jačim imenima uz što je i trostruki svjetski prvak u sambu.

“Definitivno se radi o najtežem protivniku do sada. On je nekakvo ime u Rusiji, dosta borbi je odradio u toj organizaciji i vidi se da ga grade. Ima skor 16-0, a osim toga je i europski sambo prvak. Znači on je jedna druga klasa i meni će ovo biti odličan test da vidim gdje stojim s vlastitim vještinama. Moramo riskirati, ali ako u borbi budem radio jednako dobro kao na nedavnim sparinzima sigurno ću pobijediti.”

Iako još nema razrađenu strategiju, Soldić zna kako želi pristupiti ovom meču.

“Ne smijem ići na bodove, morat ću tražiti prekid. Možda ću gađati jetru i na taj način završiti priču, no vidjet ćemo. Još uvijek nismo sastavili plan. On je kompletan borac, i kao što njegov službeni skor pokazuje sposoban je završiti borbu na bilo koji način. Ja vjerujem da sam dobar i u parteru i u stojci tako da sam spreman na sve. Neću ga podcjenjivati jer je završio sve svoje borbe, no zaista vjerujem da ga mogu savladati.”

Za adekvatne pripreme i kompletni trening kamp vremena nema. No Soldić se već našao u ovakvoj situaciji i to upravo u posljednjoj borbi za koju pripreme zapravo nije niti imao.

“Nije mi nikakav problem što nemam vremena. U zadnju borbu, protiv Vase, ušao sam totalno polomljen i prihvatio sam ponudu samo dan prije održavanja eventa. Ništa nisam znao. Jedan dan sam dizao utege i dobio upalu mišića da bi već idući dan išao u borbu. Ali vidjeli ste kako je završilo. Za ovaj meč sam jako motiviran. Svi uvijek misle da sam ja meta, no znam da imam šansu i vjerujem da će sve biti u redu.”

Na nedavno održanom UFC-u 198 u Brazilu svjedočili smo rođenju novog prvaka teške kategorije lada je Stipe Miočić završio Fabricia Werduma nokautom u prvoj rundi. Soldić je imao čast osobno svjedočiti tom povijesnom trenutku.

“U Brazilu je bilo odlično. Stipe se jako razveselio jer smo mi bili jedini Hrvati tamo. Bili smo uvjereni da će pobijediti, i sam je stalno govorio, ‘spreman sam, spreman sam’, znali smo da pobijeda dolazi. Pritisak je bio na Werdumu zbog domaće publike, a mislim da će i Amosovu biti pritisak kad se budemo borili.”

Ako sve prođe po planu Soldić i dalje planira nastup za Respect FC u srpnju. Naravno, samo ako nađe protivnika.

“Nitko se ne želi boriti samnom, baš nitko. A onda mi još nude UFC i Bellator veterane s preko 40 odrađenih borbi. Nisu mi ponudili nikoga tko je na mom nivou. Nije da ja sebe podcjenjujem, ali mislim da je još rano da uskačem u neke od tih mečeva”, mudro je zaključio Soldić.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI