Samo Petje: Sve je krenulo od šale da želim meč protiv Danenberga, a promociji se ideja svidjela

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.03.2017 12:33h Autor:

Petje vs. Danenberg

Samo Petje ispred sebe ima nevjerojatan izazov. Nakon što je osvetio najteži poraz u karijeri, pokušati će doći do najveće pobjede. Napasti će pojas u velter kategoriji, gdje ga čeka Eyevan Danenberg.

Pobjedom protiv Kakoubavasa, uz jednu potpunu dominaciju, Petje je skinuo veliko breme i zaliječio veliki ožiljak na svojoj karijeri. Gubljenje pojasa i težak nokaut koji je doživio bili su velik šok, no sada je to iza njega.

“Uzvrat sam čekao neko vrijeme i bio sam sretan kada sam bio pozvan od strane organizatora. Psihički i fizički sam se dobro pripremio i imao sam vremena sve scenarije vizualizirati u glavi. Ali bio sam prije svega sretan što sam napokon ima priliku osvetiti najteži poraz u karijeri. Na kraju je cijela situacija s prvim porazom od mene stvorila boljeg borca, prije svega borca koji drugačije razmišlja.”

Za pauzu nema puno vremena, već 22.4. pokušati će postati lokalna verzija Conora McGregora, odnosno prvak u dvije različite divizije FFC-a. Objasnio je kako će uopće došlo do dogovaranja meča protiv Danenberga i što to zapravo uopće predstavlja za njega.

“Sve je krenulo od šale i neke moje potajne želje, ali organizatorima se to učinilo zanimljivom idejom. Neobično je jer inače hodam sa 76 kilograma i spuštam na 70 prije meča, a sada će biti potrebno samo održavati svoju težinu. Najveći motiv mi je to što mogu osvojiti pojas u drugoj diviziji, a to na ovim prostorima nije uspjelo nikome. A naravno da sam uvjeren u svoju pobjedu, jer inače ne bih prihvatio meč.”

Ipak, dosta stvari biti će na strani Nizozemca, koji je i ovako jedan od najviših boraca svoje kategorije na svijetu. Na Petjeu je da proba smisliti kako anulirati 15 centimetara razlike u visini, razliku u dosegu te možda i pet kilograma viška svog protivnika. No, ne sumnjamo kako će biti sjajan meč.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI