Sensorydown – veliki borci za male borce! (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.03.2015 15:16h Autor:

Veliki borci za male borce

Jeste li čuli za "senzorce"?

Radi s o djeci sa senzornim poremećajem koja podražaje iz okoline (auditivne, vizualne, taktilne, olfaktivne, gustativne, vestibularne i proprioceptivne) ne procesiraju na redovan način, pri čemu izostaje odgovarajuća motorička reakcija. Tipični problemi senzorne djece su loša ravnoteža, otežano određivanje svoje pozicije u prostoru, preosjetljivost ili neosjetljivost na podražaje, izostanak socijalne komunikacije, kašnjenje govora i nerazvijena fina motorika.

Mali “senzorci” svakodnevno vode borbu sa senzornim poremećajima koji im otežavaju redovan razvoj i doživljaj svijeta onakvog kakav jest!

"Sensorydown"!

No kako bi podržali svakodnevnu borbu malih “senzoraca” veliki borci su odlučili pripomoći i sudjelovati u akciji “Veliki borci za male borce – senzorce”!

Borci su stoga u sklopu akcije na društvenim mrežama objavili svoje "staredown" fotografije koje simboliziraju borbu sa senzornim poremećajima. “Senzorci” često proučavaju ruke i prstiće koji ih “ne slušaju” pa se motoričke instrukcije iz središnjeg živčanog sustava ne organiziraju u odgovarajuću reakciju. Kažiprst ih posebno muči i slika iz naslova je zato temelj ove akcije!

Kako još pomoći?

Udruga “Senzori” vrši svakodnevne senzorne i defektološke terapije, te je u fazi prikupljanja sredstava za provođenje terapijskog programa “Novi signali” kojim je predviđen obuhvat minimalno 70 djece sa senzornim poremećajima i poteškoćama u razvoju.

Informacije za uplatu donacija:

Banka: Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb

Broj računa: HR1524840081107183784
Svrha plaćanja: Donacija
Iznos: … (donacija) ili 150,00 kn (godišnja članarina)

Svaka kuna predstavlja korak više u osiguranju boljih terapijskih mogućnosti za naše “senzorce”!

Hvala svim velikim borcima na sudjelovanju u akciji! Podržite ovu akciju objavom svoje „#sensorydown” fotografije na Facebooku!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI