Skroman nastup hrvatskih predstavnika na Grand Prixu u Havani

Vijesti iz regije 25.01.2016 16:14h Autor:

Zlatko Kumrić (Hrvatski judo savez)

Jučer je završen Grand Prix na Kubi. U Havani su od hrvatskih predstavnika na prestižnom judo natjecanju nastupili Barbara Matić, Marijana Mišković-Hasanbegović i Zlatko Kumrić. Najdalje je dogurala Matić koja je poražena u polufinalu, ali je unatoč tome još ranije osigurala nastup na Olimpijskim igrama.

Natjecanje nije dobro započelo za hrvatske predstavnike te je Mišković-Hasanbegović već na samom početku natjecanja zapela na domaćoj judašici Mariceti Espinosi koja je na kraju osvojila srebrnu medalju.

Uspješnijim se pokazao nastup Barbare Matić koja je nakon pobjede nad Kubankom Fuentes, uspješnija bila i od Uzbekistanke Matniyazove. Nažalost, polufinalna borba protiv Szabine Gerscak (HUN), bila je njena posljednja. Barbara je nehotica napravila polugu na ruci dok su se natjecateljice nalazile u stojećem položaju i time zaradila crveni karton koji je u ovom slučaju značio i kraj natjecanja za hrvatsku predstavnicu.

Posljedni na scenu stupio je i naš jedini muški predstavnik Zlatko Kumrić koji je upisao po jednu pobjedu i poraz. U svom prvom nastupu je bez većih problema svladao predstavnika Venezuele, ali mu ždrijeb kao idućeg protivnika donosi Elkhana Mammadova, svjetskog prvaka iz 2013. godine. Predstavnik Azerbajdžana je i treći put svladao Kumrića kojem je ovom prigodom pripalo 12 bodova za lov na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Pregled osvojenih bodova na Grand Prixu u Havani:

Barbara Matić – 60 bodova
Zlatko Kumrić – 12 bodova
Marijana Mišković-Hasanbegović – 4 boda

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI