Soldić bi trebao braniti KSW pojas u travnju: Nije mi bitan protivnik, želim se boriti

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.02.2018 23:32h Autor:

Roberto Soldić

Pred Robertom Soldićem je godina novih izazova, a on već zna na koji ju način želi započeti. Poljskim je medijima otkrio kako trenutno gleda jedino prema obrani KSW naslova i nastupima u poljskoj promociji.

Soldić je naslov prvaka osvojio krajem prošle godine, uvjerljivim slavljen nad dugogodišnjom zvijezdom promocije i tadašnjim velter prvakom, Borysom Mankowskim. Gledajući na njegov status u KSW-u, moguće je da Poljaci svom borcu daju priliku da odmah pokuša vratiti titulu. Trenutni prvak nema ništa protiv takvog ishoda.

“Spreman sam odmah mu dati revanš, no oko toga trebate kontaktirati mog menadžera. Ja ne biram svoje rivale, mogu se boriti bilo gdje i protiv bilo koga. Trebam samo znati barem mjesec dana prije borbe, jer se želim još bolje pripremiti nego za prošlu borbu. On je legenda u Poljskoj, dugo je godina u KSW-u i dugo je bio prvak. On je dobar tip prepun iskustva. Bila bi to dobra borba”, rekao je Roberto, koji je u prvoj borbi odradio uistinu dominantan nastup te je detronizirao prvaka bez da ga je ovaj uspio ugroziti.

Zbog toga možda u prvi plan trenutno iskače borac umjesto kojeg se Roberto uopće našao u toj borbi. Dricus Du Plessis je sjajan borac, čija je ozljeda Roberta dovela tu gdje je. A sada bi upravo on mogao biti taj koji će napasti titulu, budući da je borbu za istu, kao što smo naveli, već imao ugovorenu.

“Poljski fanovi misle kako je to dobra borba. Dricus du Plessis je mlad i snažan borac, dvostruki je prvak u Južnoj Africi. Poznato je i veliko ime, mogu se boriti protiv njega. Zašto ne, ja samo želim da bude dobra borba, a ta bi bila. Mogu se boriti protiv njega u travnju, želim se što prije vratiti u kavez”, objasnio je Roberto što misli o toj borbi.

U travnju će KSW održati event u Wroclavu, a kako je u pitanju promocija koja većinom radi samo četiri eventa godišnje, Roberto nikako ne želi propustiti priliku tamo nastupiti. Posebno zbog toga što trenutno nije spreman prihvatiti niti jednu drugu borbu osim obrane KSW titule.

“Želim se boriti i želim se boriti u KSW-u, ovo je trenutno jedina promocija gdje želim biti. Tek kada završim svoj posao ovdje, gledati ću što i kako dalje. Možda ću ostati, možda ću otići u UFC, no sada se želim fokusirati na travanj i na obranu titulu koju tamo želim imati”, iznio je svoje planove i ciljeve.

O Robertu se već naveliko piše po svim najvećim svjetskim MMA portalima i nema sumnje kako bi nakon jedne ili dvije obrane KSW naslova došao u situaciju da u UFC može otići doslovno kad god on to želi. I tamo će sigurno igrati bitnu ulogu u godinama koje slijede.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI