Soldić svoju KSW titulu brani protiv Du Plessisa, borca s kojim se zamalo potukao nakon osvajanja pojasa

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.02.2018 16:29h Autor:

Roberto Soldić i Dricus Du Plessis

Potvrđeno je. Roberto Soldić branit će svoju KSW titulu u velter kategoriji protiv Dricusa Du Plessisa. Borba će se održati 14. travnja na KSW 43 priredbi u Wroclawu.

Pojas prestižne poljske promocije Soldić (13-2) je osvojio u prosincu na KSW 41 priredbi u Katowicama gdje je tadašnjeg prvaka Borysa Mankowskog zaustavio tehničkim nokautom nakon tri runde. Vitežanin je u taj meč uskočio kao zamjena upravo za Du Plessisa koji je zbog ozljede ligamenta desne ruke otkazao nastup dva tjedna prije održavanja priredbe.Odmah nakon osvajanja pojasa, Soldić je zakuhao situaciju s nesuđenim izazivačem iz Južne Afrike. Soldić je preskočio kavez, došao do Du Plessisa koji je sjedio u publici te se s njim porječkao i zatim ga snažno gurnuo.

23- godišnji Soldić je kasnije poljskim medijima objasnio zašto se otvoreno konfrontirao s Du Plessisom.“Vidio sam na Twitteru kako Dricus kaže da će me Borys nokautirati. Vidio sam ga odmah nakon pobjede i postao sam ljut. Pitao sam se što taj tip želi od mene i zašto me gleda kao da se želi boriti. Skočio sam dolje i gurnuo ga, on je gurnuo mene pa su nas razdvojili. Dan prije borbe me je također gledao kao da je gladan, a nisam mu ništa učinio. Nije mi jasno što taj tip želi od mene.”

Du Plessis (11-1) je došao u KSW kao velter prvak južnoafričke Extreme Fighting Championship organizacije i neporažen je u posljednjih sedam nastupa.  24- godišnji “Stilknocks” je do svih jedanaest pobjeda došao prekidom, od čega je osam puta slavio prisiljavanjem na predaju. S druge strane, Soldić je u 13 pobjeda čak 11 puta borbu završio nokautom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI