Spahović drugi put ostao bez protivnika: Rakiću navodno prijetili pa odustao od meča!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 11.03.2015 11:35h Autor:

FFC 7

FFC 7 u Sarajevu, koji je na rasporedu ovog petka u dvorani Skenderija, je dobio novi "main event" MMA dijela. Točnije, Tomislav Spahović je dobio već trećeg protivnika nakon odustajanja neporaženog Nijemca Nicolaija Salchowa, a sada i Austrijanca Aleksandra Rakića. "The Beast" će ukrstiti rukavice s Bugarom Kamenom Georgievim (20-9).

Razlog odustajanja Rakića nije ozljeda već, kako tvrde iz njegovog tima Gym 23 u Beču, telefonske prijetnje koje Aleksandar i njegova obitelj dobivaju, a tiču se njegove nacionalnosti, odnosno dolaska ili nedolaska u Sarajevo. U Skenderiji neće nastupiti niti njegov klupski kolega, inače rođeni Sarajlija koji živi u Beču, Darko Banović. I on je navodno dobivao prijetnje smrću u slučaju dolaska u Sarajevo te je, baš kao i Rakić, na koncu odlučio otkazati nastup.

Da dvojac zaista neće nastupiti na priredbi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, jučer je u posebnoj "specijal" emisiji posvećenoj borilačkom spektaklu na OBN-u ekskluzivno otkrio predsjednik FFC-a, Orsat Zovko. No, prema njegovim riječima se jasno moglo zaključiti kako nije previše uvjeren u ovu "priču" te smatra kako su razlozi ipak negdje drugdje, a ne u navodnim prijetnjama roditeljima dvojice boraca. FFC je održavao priredbe u gotovo svim zemljama regije te su nastupali borci iz svih dijelova bivše Jugoslavije te nikada nije bilo niti najmanjeg incidenta. Dapače, borci svih nacionalnosti su uvijek bili prihvaćeni na najbolji mogući način te je zastava pod kojom nastupaju bila u drugom planu.

FFC u Sarajevu je od prvotnog popisa borbi doživio mnogo promjena, no sarajevskoj publici je najbitniji podatak da svi njihovi borci nastupaju u petak. Dževad Poturak će odmjeriti snage sa Španjolcem Frankom Munozom, Elmir Mehić će ukrstiti rukavice s Tomislavom Čikotićem, Dženan Poturak se bori protiv Srbina Strahinje Denića, a Tomislav Spahović protiv Bugara Kamena Georgieva.

U srijedu je na rasporedu službena press konferencija na kojoj će biti predstavljene najveće zvijezde najvećeg borilačkog spektakla u Sarajevu do sada!

FFC 7: Poturak vs. Munoz
13.3. Skenderija, Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

KB:

Dževad Poturak (BiH) vs. Frank Munoz (SPA), HW
Elmir Mehić (BiH) vs. Tomislav Čikotić (CRO), HW
Igor Emkić (BiH) vs. Nikita Chub (UKR), -85kg
Boban Krušić (MNE) vs. Denis Marjanović (BiH), -85kg
Antonio Plazibat (CRO) vs. Bojan Džepina (SER), -95kg
Dženan Poturak (BiH) vs. Strahinja Denić (SER), -91kg

MMA:

Tomislav Spahović (BiH) vs. Kamen Georgiev (BUL), -93kg
Laszlo Senyei (HUN) vs. Dawid Defort (GER), -77kg
Marko Burušić (CRO) vs. Adam Borics (HUN), -66kg
Ivan Skoko (BiH) vs. Vladimir Prodanović (SER), -77kg
Darko Stošić (SER) vs. Archontis Taxiarchis (GRE), HW
Vladislav Genov (BUL) vs. Gabor Munzeberg (HUN), -77kg

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI