Stojnić protiv Rodrigueza 30. kolovoza u Sarajevu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 01.08.2014 12:05h Autor:

BFC 2

Ricco Rodriguez i Denis Stojnić će drugi put odmjeriti snage na BFC eventu planiranom za 30. kolovoza i glavni grad Bosne i Hercegovine – Sarajevo.

Bit će to revanš dvoboj između ova dva bivša UFC borca koji su već jednom ušli u ring, no taj je meč završio vrlo neslavno. 9. listopada prošle godine Rodriguez i Stojnić su također bili "main event" prvog izdanja Bosnian Fight Championshipa u organizaciji samog Stojnića. Dvoboj je prekinut nakon 4 minute i 55 sekundi prve runde u korist BiH borca. Sudac, inače Stojnićev prijatelj, Ismar Šapčanin, je neobjašnjivo zaustavio meč proglasivši tehnički nokaut iako je bilo sasvim jasno da Amerikanac nije niti uzdrman, a kamo li u ozbiljnijim problemima.

Iako je na početku tvrdio da se radilo i "teškom nokautu", Šapčanin se pod pritiskom javnosti koja je ismijala čitavu priču, posuo pepelom, te je priznao pogrešku. Dvoboj je bilježen kao No Contest…

"Sinoć sam imo zadatak da sudim svom idolu i prijatelju Stojniću. Zašto sam prekinuo borbu? Odgovor je jednostavan: nisam bio dorastao zadatku! Na snimci se jasno vidi i nije bilo osnove za onako rani prekid borbe. Previše je bilo emocija, a premalo iskustva da se nosim s time. Na mene je utjecala i giljotina koja se dogodila u borbi prije, utjecao je Denisov pogled i u jednom trenutku sam mislio da Ricco tapka, a onda čak da je u nesvijesti. Ljudi, drukčije je to u ringu", objasnio je "sudac" nakon što su mu se slegli dojmovi.

Rodriguez je prvotno izgubio živce; u bijesu je pokazivao srednji prst sucu i organizatorima, ali se na kraju ipak smirio. Već tada je  najavio revanš…

"Želim samo reći da sam jako razočaran s čitavim ishodom priče. Drago mi je da je dvoboj poništen, da će se bilježiti No Contest, a drago mi je i da ću se boriti ponovno protiv Denisa. Jedva čekam revanš", potvrdio je Rodriguez tada za Fight Site.

Gotovo godinu dana kasnije, "Suave" će imati priliku za osvetu u dvorani Dom Mladih na Skenderiji. Osim ovog dvoboja u teškoj kategoriji, organizatori su najavili i meč između Ante Alilovića i Roberta Soldića prema MMA pravilima u kategoriji do 80 kilograma.

Rodrigez je u posljednjem dvoboju slavio protiv Grka Nestoras Batzelasa. Bilo je to na FFC 10 priredbi u Skopju u prosincu prošle godine. Stojnić, s druge strane, nije poražen od svog posljedjeg nastupa u UFC-u 2009. godine. No, borio se vrlo rijetko, a protivnici nisu bili najvišeg kalibra. Početkom ove godine, Stojnić je uhićen zbog lihvarenja, a nakon toga je završio i u bolnici zbog ozbiljnijih zdravstvenih problema. Nadamo se da je njegovim mukama sada došao kraj, ali se isto tako nadamo da će BFC 2 završiti puno slavnije nego prvo izdanje…

                             

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI