Sudac Klarić: Treba uzeti pobjedu Mijatoviću i dati je Lukačiću

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.05.2013 21:50h Autor:

Lukačić VS Mijatović (foto: Milan Krušič)

Kontroverzna situacija tijekom treće runde meča Antonio Mijatović VS Marko Lukačić posljednjih je dana jedna od najaktualnijih tema u hrvatskom borilačkom svijetu.

Sporno zaustavljanje borbe tijekom Lukačićevog izvođenja poluge na ruci Mijatovića te zatim nastavka meča i dodjeljivanje pobjede sudačkom odlukom Antoniju nakon 15 minuta borbe podijelilo je MMA fanove. Sudac u ringu, Zlatko Klarić, već je pojasnio u razgovoru za Fight Site svoje viđenje cijele situacije, a odlučio je i uputiti svoju preporuku Hrvatskom savezu slobodne borbe koji odlučuje o žalbi koju je podnio zadarski klub Bandog te traže promjenu rezultata.

Klarić je u svojoj preporuci naveo kako jedinim ispravnim rješenjem smatra oduzimanje pobjede Mijatoviću te proglašenje Lukačića kao pobjednika u toj borbi. Odluka HSSB-a očekuje se tijekom srijede ili četvrtka.

"Meč predmetom žalbe odnosi se na MMA borbu između Marka Lukačića (Bandog) i Antonija Mijatovića (Ban). Sporni trenutak naknadno provjeravan snimkama i slikama potvrdio je moju ispravnu odluku o prekidu meča radi usmene predaje Antonija Mijatovića. Slika u prilogu (nalazi se na vrhu članka op.a.)pokazuje da su svi preduvjeti za završetak bili prisutni i Mijatović je čekao predugo u želji da ne preda meč te povikom zatražio prekid. Prekinuo sam meč uzvikom 'stop', no nakon toga nije uslijedio prekid borbe, već Mijatović iskorištava popuštanje hvata Lukačića nakon moje naredbe, i uz izjavu…..“nisam tapkao“ nastavlja se boriti."

"Osobno me je to zbunilo te se dogodio ključan trenutak koji je doveo do nesporazuma i ove cijele problematike. Dok sam revidirao u glavi sljed događaja pokušavajući uvidjeti da li sam možda pogriješio proteklo je nekoliko sekundi, što je dovelo do nezgodne situacije da se borba odvijala i nakon moje naredbe da se zaustavi. Tada potpuno siguran da borba ne teče regularno zaustavljam borbu i izlazim iz ringa objasniti što se dogodilo, osjećajući potrebu objasniti organizatoru i dopustiti da protekne određeno vrijeme kako bi se atmosfera oko ringa smirila. Tada prisutni supervizor predlaže restart borbe iz iste situacije."

"…Borci su restartani, naravno nisu bili mogući isti uvjeti pozicija ni sila koje su bile u prvotnoj poziciji i Mijatović se izvukao iz opasne pozicije te pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom. Moje mišljenje je da ukoliko je uložena žalba da se ona usvoji kao osnovana  te proglasi Lukačića pobjednikom, jer iako je gubio bodovno sve tri runde, u kritičnom trenutku izveo je polugu koja je rezultirala usmenom predajom i sudačkim prekidom te naknadne greške suca ili supervizora nisu te koje bi trebale utjecati na njegovu pobjedu!", naveo je, između ostalog, Zlatko Klarić u svojoj službenoj izjavi upućenoj HSSB-u.

Zoran Zdelar
zoran.zdelar@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI